Agenda

Amsterdam. Nieuwe Ooster: Avond "Herinnering verlicht"
Woensdag 30 Oktober 2013, 18:00 - 21:00

nieuwe ooster herinnering verlicht

Avond "Herinnering verlicht" op de nieuwe Ooster


Eén keer per jaar zetten de medewerkers van De Nieuwe Ooster de gewone wereld even stil. Op woensdag 30 oktober verandert de begraafplaats met behulp van alle medewerkers en vele vrijwilligers in een bijzondere plek van licht, aandacht en verwondering.

Nabestaanden kunnen die avond van 18.00 tot 21.00 uur de rustplek van hun overledene bezoeken. Daarnaast bieden lichtjes, poëzie, verhalen en muziek ruimte om gezamenlijk te herdenken.

Escalera de Emergencia
Het stalen beeld 'Escalera de Emergencia' van de hand van Anneke Schollaardt zal in verband met deze lichtjesavond worden geplaatst op de Nieuwe Ooster in het Rijksmonumentale gedeelte van het gedenkpark. De ladder die naar de hemel reikt is daarna nog minimaal een half jaar te zien op vak 45. Het stalen kunstwerk stelt een oneindige trap voor, een trap die verwijst naar boven. Hoog in de lucht verdwijnt de trap in het niets en symboliseert daarmee de eindigheid van het leven en hetgeen wij niet kunnen bevatten. De liggende schotel op de grond omarmt als het ware de trap. Voor meer informatie www.denieuweooster.nl

 

Locatie Begraafplaats De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126. 1097 GA Amsterdam