Agenda

Haarlemmermeer. Allerzielen Alom in Hoofddorp
Woensdag 16 Oktober 2013, 19:30 - 22:00

Allerzielen Alom Haarlemmermeer

Twee Allerzielen Alom-vieringen in Haarlemmermeer in 2013
Woensdag 16 oktober en vrijdag 1 november van 19:30 – 22:00 uur

Na twee prachtige vieringen op de begraafplaats in Zwanenburg in 2011 en 2012 organiseren we dit jaar twee Allerzielen Alom-vieringen in Haarlemmermeer. Op woensdagavond 16 oktober van 19:30 – 22:00 uur op begraafplaats Iepenhof in Hoofddorp (het beste bereikbaar via Dunweg Uitvaartzorg, achterweg 40 te Hoofddorp) en op vrijdagavond 1 november van 19:30 – 22:00 uur op de begraafplaats in Houtrijk en Polanen, Kerkhoflaan 91 te Zwanenburg. Allerzielen Alom biedt de gelegenheid om de doden te herdenken op een manier die aansluit bij de samenleving van nu. Het geeft opnieuw vorm aan een van oorsprong katholieke traditie, maar is niet gebonden aan een religie. Sinds 2005 hebben er landelijk al tientallen Allerzielen-vieringen nieuwe stijl plaatsgevonden. Uit de reacties van bezoekers blijkt dat deze vieringen diepe indruk maken en in een essentiële behoefte voorzien. Iedereen is van harte welkom op deze bijzondere avond, ook al zijn uw dierbaren elders begraven of gecremeerd. Deelname is kosteloos.

De begraafplaatsen worden door middel van verlichting, vuur, rituele kunstvormen en klank omgetoverd tot een gastvrije en serene ontmoetingsplek voor nabestaanden van overal en alle gezindten. Allerzielen Alom is een concept ontwikkeld door Ida van der Lee. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd, achtergrond en levensovertuiging. De avond van vorig jaar is door bezoekers omschreven als wonderschoon en indrukwekkend en daarom willen we iedereen in de gelegenheid stellen om ook dit jaar deel te nemen aan dit bijzondere evenement. Dus kom op woensdag 16 oktober en /of op vrijdag 1 november as. tussen 19:300 – 22:00 uur naar begraafplaats Iepenhof in Hoofddorp of naar begraafplaats Houtrijk en Polanen in Zwanenburg.

Kinderen welkom tijdens lichtjestocht op woensdagavond 16 oktober
Op woensdag 16 oktober as. wordt voor het eerst Allerzielen Alom in Hoofddorp gevierd. Hospice Bardo werkt hier ook aan mee. Vanuit Hospice Bardo/Leven in de laatste fase, vertrekken kinderen en volwassenen en gaan, met een zelf meegebrachte lampion of lantaarn, voorafgaand aan de Allerzielen Alom-viering, op weg naar begraafplaats Iepenhof in Hoofddorp, de begraafplaats aan de overkant van de Hoofdvaart. Iedereen kan bij deze tocht aansluiten. De begraafplaats is die avond omgetoverd tot een gastvrije en serene ontmoetingsplaats voor nabestaanden en belangstellenden waar op diverse plekken door middel van kunst wordt stil gestaan bij degene die je herdenkt. Je bent van harte welkom om met je (klein)kind en een lantaarn/lampion mee te lopen. We verzamelen om 18:50 uur verzamelen bij Hospice Bardo, Burgemeester Jansosiushof 11 in Hoofddorp (naast Praktijkschool De Linie). Voorgaande jaren hebben schoolkinderen uit Zwanenburg ook al meegewerkt aan Allerzielen Alom en dat werd door de deelnemers als positief en bijzonder ervaren.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op onze website www.haarlemmermeerviert.nl of neem contact op met Maaike Bos via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Locatie Begraafplaats Iepenhof in Hoofddorp (het beste bereikbaar via Dunweg Uitvaartzorg, achterweg 40 te Hoofddorp)