Agenda

Putten. Uitvaart Informatiedag
Zaterdag 28 September 2013, 10:00 - 16:00
Contact Tel. 0341-355305 of 06-51371400

aankondiging uitvaart informatiedag putten

Uitvaart Informatiedag Putten

De dood. Het is niet iets waar mensen in het dagelijks leven graag mee geconfronteerd worden. Toch is het belangrijk om van tevoren goed geïnformeerd te zijn mocht er plotseling een dierbare komen te ontvallen. Op zaterdag 28 september organiseren Uitvaartzorg Sjaardema en E Vita Uitvaartverzorging een Uitvaart Informatiedag in De Aker te Putten.

Op deze dag willen Uitvaartzorg Sjaardema en E Vita Uitvaartverzorging laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van uitvaarten. Roos Brugman (Uitvaartzorg Sjaardema): ,,We willen een zo compleet mogelijk aanbod hebben en daarom ook gezamenlijk optrekken. In iedere fase voor en na een overlijden zijn diverse onderdelen die tijdens de beurs aan bod komen. De uitvaartondernemers hebben verschillende toeleveranciers, adviseurs en specialisten bereid gevonden een stand te bemannen. Van een ritueel begeleider tot catering na de uitvaart, de mogelijkheden zijn groot. Petra Boel (E Vita Uitvaartverzorging) : „Bijzonder is het materiaal van de kinderboeken 'In de wolken'. Deze boekjes zijn geschreven op het niveau van kinderen die in de rouw zijn. Het lezen van deze boekjes helpt hen om hun ervaringen met de dood te verwerken."

Vermogensbeheerder Goris en Ladru, Notariskantoor De Lange en Accountantskantoor Meeuwsen ten Hoopen zullen informatie verschaffen over erfrecht, belastingen, en schenken en vermogensbeheer. Om 11:00 en om 14:00 uur zullen zij hierover een presentatie geven. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. De organisaties NuNazorg en Buurtzorg zijn ook aanwezig om meer te vertellen over hun dienstverlening. Edwert Sjaardema: „Onlangs is het initiatief Buurtzorg opgestart in Putten. Lokale verpleegkundigen bieden onder andere terminale zorg aan huis. De medewerkers van NuNazorg nemen na een overlijden contact op met de nabestaanden en geven advies rondom het verwerken van het verlies. Dit kunnen praktische maar ook emotionele zaken zijn. Gebleken is dat veel vragen niet direct na het verlies ontstaan maar pas in een later stadium."

Naast diverse ondernemers van buiten de regio zoals Bus Natuursteen B.V. is er duidelijk een samenwerking gezocht met lokale ondernemers zoals Megadruk, bloembinderij Rooze en Chez Lambert catering. Nieuw in de uitvaartwereld is Thanatopraxie, een vorm van lichte balseming. Petra Boel: ,,Er zijn steeds meer mensen die een begrafenis willen vastleggen in woord of beeld. Een professionele fotograaf, rouwverhalenschrijfster en videograaf ontbreken daarom niet op de uitvaartbeurs." Op deze dag worden workshops gegeven door Donata, ritueelbegeleider. Als u met u kind een bezoek komt brengen, wilt u dan een leeg jampotje meenemen. Donata maakt dan samen met u kind een troostlichtje.

De hele dag is er een vrije inloop, zodat bezoekers zelf de keus hebben waar ze hun aandacht op willen richten. De Uitvaart Informatiedag is van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken in zalen- en congrescentrum De Aker aan het Fontanusplein 2 te Putten. Voor meer informatie over deze dag: Uitvaartzorg Sjaardema: 0341-355305 of E Vita Uitvaartzorg: 06-51371400. Mocht u verhinderd zijn deze dag en alsnog informatie willen, dan kunt u contact opnemen met genoemde uitvaartondernemers voor een informatief gesprek.

  

Locatie Zalen- en congrescentrum De Aker aan het Fontanusplein 2 te Putten
Afdrukken
: