Agenda

Malden. Afscheidsbeurs maakt de dood bespreekbaar
Zondag 29 September 2013, 01:00 - 17:00

De Afscheidsbeurs

Afscheidsbeurs in Malden maakt de dood bespreekbaar

Op zondag 29 september wordt in Sociaal Cultureel Centrum Maldensteijn, Kerkplein 8 in Malden, een Afscheidsbeurs gehouden. Het doel van de Afscheidsbeurs is om de dood bespreekbaar te maken.

De beurs is gratis toegankelijk en geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Op de Afscheidsbeurs staan 36 exposanten. Zij laten de bezoekers kennis maken met onder andere balsemen, gedenktekens, de mogelijkheden rondom het opbaren, rituelen, bloemstukken, handgemaakte urnen en uitvaartmuziek. Meer informatie over de exposanten is te vinden op www.afscheids-beurs.nl en op de facebookpagina: www.facebook.com/afscheidsbeurs-malden.nl.
De dood bespreekbaar maken is het streven van de exposanten. Robert de Bruijn: "Helaas weten wij elkaar ten tijde van ernstige ziekte of overlijden nog steeds niet goed te vinden. Mogelijkheden rondom een overlijden komen pas ter sprake als het zover is. Dat is jammer, want er is zoveel mogelijk! Meer dan 80% van de Nederlandse bevolking heeft bij leven zelfs nog geen keuze gemaakt tussen begraven of cremeren".

Manuela Konings: "Dankzij de beurs is het voor iedereen mogelijk om op een ontspannen manier meer te weten te komen over alles wat bij een afscheid komt kijken. Ik vind het fijn dat we dit kunnen aanbieden. Want als uitvaartbegeleidster weet ik dat een passend afscheid een grote troost kan bieden".

De Afscheidsbeurs is een initiatief van Robert de Bruijn van Adieu Uitvaartfotografie, Mathijs Nokkert van Memoriam bloemen en Manuela Konings van Manuela Konings Uitvaartbegeleiding.
Mathijs Nokkert: "Iedereen is welkom op de beurs. Voor als je je gericht wilt oriënteren of gewoon uit interesse".

  

Locatie Kerkplein 8 in Malden
Afdrukken
: