Agenda

Alphen (NB) informatieavond met rondwandeling op Natuurbegraafplaats de Hoevens
Woensdag 26 Juni 2013, 19:00 - 21:30

Schetsontwerp natuurbegraafplaats is klaar

Op Landgoed de Hoevens in Alphen wordt hard gewerkt aan de plannen voor de realisatie van de natuurbegraafplaats. Een unieke plek waar dierbaren in harmonie met de natuur kunnen worden begraven. Inmiddels zijn de eerste voorbereidingen in volle gang. Graag informeren wij u in deze nieuwsbrief over de laatste ontwikkelingen. Ook leest u alles over de informatieavond met rondwandeling over de toekomstige natuurbegraafplaats die eind juni wordt georganiseerd.

Schetsontwerp

Dit voorjaar is een begin gemaakt met het snoeien van het oude bos en het aanplanten van nieuwe bomen op de natuurbegraafplaats. Ter hoogte van de ‘Kruisbaan’ in Alphen, bij de Janshoeve, zullen in het najaar ook voormalige landbouwgronden worden omgevormd tot nieuwe natuur.
Er zullen diverse sferen worden gerealiseerd, waar men een lichaam of urn kan begraven. Zowel de geborgenheid van het bos, het uitzicht over bloemrijke graanakkers, heideveldjes als de openheid van de weides zal er te ervaren zijn. 
Lees meer >

Natuurproject: goed voor flora & fauna

Met de aanleg van de natuurbegraafplaats op Landgoed de Hoevens worden diverse maatregelen getroffen om de directe omgeving te verbeteren; zowel voor de unieke oorspronkelijke flora en fauna als voor de mens. Zo wordt de inrichting van de aanwezige poelen verbeterd waardoor de kwetsbare vinpootsalamander weer terug wordt verwacht in dit gebied. Ook zullen de nieuwe bos-, mantel-, zoom- en oevervegetaties worden voorzien in een leefgebied voor vogels, vlinders, insecten en kleine zoogdieren. Er worden diverse paden aangelegd waarover men kan wandelen op de begraafplaats; genietend van de stilte en de natuur.

UITNODIGING: informatieavond met rondwandeling

Hoewel de opening van Natuurbegraafplaats de Hoevens pas medio 2014 wordt voorzien, bieden we u graag de mogelijkheid voor een eerste kennismaking. Op woensdag 26 juni 2013 organiseren we daarom een informatieavond voor belangstellenden.

Het programma van deze avond ziet er als volgt uit:
19.00-19.30 uur         Ontvangst met koffie/thee en St. Jansrogge kruidkoek in ’t Jachthuis
19.30-20.00 uur         Korte diapresentatie over de natuurbegraafplaats
20.00-21.00 uur         Rondwandeling over Landgoed de Hoevens met bezoek aan
                                   toekomstige natuurbegraafplaats
21.00-21.30 uur         Afsluiting met drankje en gelegenheid tot stellen van vragen

Voor meer informatie en aanmelding voor deze informatieavond:
Landgoed de Hoevens, Dhr. F. van der Lande, tel. 013-508 1253, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.natuurbegraafplaatsdehoevens.nl

    

Locatie Goorstraat, Alphen (Noord-Brabant)