Agenda

Deventer. Wandeling over Begraafplaats en gedenkpark Steenbrugge
Woensdag 22 Mei 2013, 18:30
Contact  (tijdens kantooruren): 06 4998 3360

Wandeling over Begraafplaats en gedenkpark Steenbrugge

Deventer historisch publicist Henk van Baalen en Yarden Vereniging Overijssel organiseren op woensdag 22 mei 2013 weer een avondwandeling over begraafplaats Steenbrugge. Deze rustieke begraafplaats ligt in een mooie landelijke omgeving aan de rand van Deventer. Henk van Baalen is uw reisleider en zal u boeiend weten te vertellen over de rijke historie van zowel de stad als de begraafplaats.

"Neemt u even vrijaf, zet uw gedachten even stil en wandel mee over de begraafplaats. Het kan dan zomaar zijn dat u ineens beseft hoe mooi ons leven is, zodat u niet alleen maar kijkt ......maar ook werkelijk ziet en ervaart hoe waardevol het leven is." staat beschreven in het boek Waarheen Pelgrim, waarheen gaat gij, dat mede tot stand is gekomen door een fascinerende ontdekkingstocht van H.J. van Baalen en drs. A.H.J. Vijge. Tijdens de wandeling krijgt u ook een boeiende geschiedenisles in de rijke historie van Deventer.

Begin 1900 is begraafplaats Steenbrugge ontworpen door de beroemde architect Springer. Er is een Islamitisch gedeelte en een aparte plek voor overleden kinderen. In de sfeervolle kapel kunnen plechtigheden en condoleances plaats vinden. In het gedenkpark, dat het crematorium met de begraafplaats verbindt, zijn verstrooiplekken, urnenzuilen en een urnentuin. De mooie vijver en de diverse bankjes maken het gedenkpark een aangename omgeving waar u in alle rust kunt rouwen en herdenken. Maar u heeft hier ook de gelegenheid om u even terug te trekken uit de drukte van alle dag om tot uzelf kunt komen.

De vrijwilligers van Yarden Vereniging Overijssel en Henk van Baalen ontvangen u graag op woensdag 22 mei in het Uitvaartcentrum van crematorium en begraafplaats Steenbrugge, Raalterweg 27, 7431 PA in Diepenveen. U bent vanaf 18.30 uur van harte welkom; de koffie en thee staan voor u klaar. De wandeling start om 19:00 uur. Opgave is gewenst en mogelijk via www.yarden.nl/agenda of telefonisch (tijdens kantooruren): 06 4998 3360.

 

Locatie Uitvaartcentrum van crematorium en begraafplaats Steenbrugge, Raalterweg 27, 7431 PA in Diepenveen