Agenda

Overschie. Voordracht 'Leven, Dood en de Vooruitgang'.
Zondag 04 November 2012, 16:00

kopenhagen

Voordracht 'Leven, Dood en de Vooruitgang'.

Voordracht 'Leven, Dood en de Vooruitgang'. Zondag 4 november 2012, aanvang 16.00 uur organiseert het Museum Oud Overschie voor de 15e keer deze voordracht met zoals altijd het thema: het Leven, Dood en de Vooruitgang. Plaats: Oude Algemene Begraafplaats, Overschiese Dorpsstraat, ingang naast huisnummer 92.

Weer of geen weer: 't gaat altijd door.

Traditioneel wordt deze voordracht gehouden in de open lucht vanuit het baarhuisje van de Algemene Begraafplaats in de dorpskern van Overschie. Van het weer trekken we ons niets aan: of het nu stormt of regent of er schijnt een lekker zonnetje, deze voordracht gaat altijd door.

Inventarisatie grafmonumenten.

Jannes Mulder, voormalig internist-oncoloog, die al eerder de voordracht heeft gehouden, zal ditmaal het werk van onze vrijwilligers Tom Hoekstra en Frans Waaijers onder de aandacht brengen. Zij hebben namelijk een inventarisatie en een beschrijving gemaakt van alle op de Algemene Begraafplaats staande grafmonumenten.
Documentatie

In de door hen opgestelde plattegrond is op basis van coderingen vastgelegd 'wie-waar-begraven-ligt' en zijn ook de zerkteksten gedocumenteerd.

Begrafenis cultuur.

De heer Mulder heeft naast zijn werk als medicus veel onderzoek gedaan naar gewoonten en rituelen en is betrokken bij het tijdschrift Terebinth, een tijdschrift over begrafenis cultuur.

  

  

Locatie Oude Algemene Begraafplaats, Overschiese Dorpsstraat, ingang naast huisnummer 92 Overschie

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.