Agenda

Natuurwandeling over begraafplaats Kleverlaan in Haarlem
Zondag 11 November 2012, 14:00 - 15:30

 

IVN logo
Natuurwandeling over begraafplaats Kleverlaan in Haarlem

De begraafplaats aan de Kleverlaan in Haarlem-Noord staat bekend om haar monumentale bomen. Op zondag 11 november organiseert IVN Zuid-Kennemerland een natuurwandeling met onder meer aandacht voor de wijze waarop deze monumentale bomen zich voorbereiden op de winter.


Deze begraafplaats is niet alleen een van de oudste van Nederland maar is ook landschappelijk gezien interessant. De bekende Haarlemse landschapsarchitect Zocher ontwierp deze begraafplaats in 1828. Het is een romantisch en sfeervol gebied, aangelegd in de Engelse landschapsstijl met slingerende paden, waterpartijen, glooiingen, romantische doorkijkjes en gevarieerde beplanting. De natuur op zulke oude begraafplaatsen is dankzij een aaneenschakeling van groen van grote rijkdom. Naast in het oog springende bomen vinden we hier ook vele soorten kruiden en op steen groeiende korstmossen.

begraafplaats kleverlaan

Bomen die we zullen zien zijn water- en moerascipres, ruim honderd jaar oude beuken, een oude taxus of venijnboom, een atlasceder en de Japanse notenboom. Bijzonder zijn de moseik met zijn langgerekte bladeren en de tienarmige witte esdoorn van ongeveer honderd jaar oud. Liefhebbers van een mooie wandeling langs bijzondere bomen zijn van harte welkom.

Datum: 11 november
Tijd:       14.00 uur
Duur:    1,5 uur
Locatie: Algemene begraafplaats Kleverlaan7, Haarlem
Kosten: geen
Aanmelden is niet nodig

Meer informatie over het IVN en haar activiteiten vindt u op www.ivn.nl/zuidkennemerland.

  

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.