Agenda

Utrecht. Derde Utrechtse Troostdag op begraafplaats Kovelswade
Zaterdag 06 Oktober 2012, 12:00

begraafplaats kovelswade utrecht aula
Derde Utrechtse Troostdag

Op 6 oktober 2012 wordt de derde Utrechtse Troostdag gehouden op begraafplaats Kovelswade.

 

Burgemeester Wolfsen herdenkt met ons onze dierbaren die zijn overleden.

 

Een dag voor u

'Waar en hoe vind ik een plek voor jou in mijn leven, nu je niet meer elke dag bij me bent?'

Misschien is uw verlies al lang geleden of nog maar kort. De wereld draait verder, alsof er niets gebeurd is. Op Troostdag zetten we de alledaagse wereld even aan de kant. We maken ruimte voor uw verdriet, noemen we de namen, u kan een briefje schrijven en die met een ballon naar boven sturen.


Iedereen is welkom, dus niet alleen mensen die op Kovelswade een graf hebben, of kortgeleden iemand hebben verloren.

Het is een dag met ruimte en respect voor ieders beleving.

 

Programma

 

Ballonnen en namenceremonie

Om 12 uur en om 14 uur is er in het prachtige koepelvormige ontvangstgebouw een troostoverweging die wordt gehouden door Anja van Wingerden van Apres la Vie. Iedereen die al eens eerder op een Troostdag is geweest, weet dat zij als geen ander woord kan geven aan wat je voelt en meemaakt.

 

Rond 13.30 uur is er een officieel moment waarbij burgemeester Wolfsen een eerbetoon brengt bij een grote ballon en een namenlint waarop de namen van Utrechters die zijn overleden tussen 1 september 2011 en 31 augustus 2012. U mag de naam van de persoon die u wilt herdenken op het lint bijschrijven. U mag deze naam ook vooraf doorgeven, dan zorgen we ervoor dat de naam op het lint genoemd wordt. Doet u dit voor 31 augustus 2012.

Bij de ballon vindt ook een namenceremonie plaats. De namen van overledenen worden voorgelezen. Iedereen mag namen hiervoor opgeven, dat hoeven geen mensen te zijn die onlangs zijn overleden.

Er worden kleine heliumballonnen uitgedeeld. Hieraan kan je een persoonlijk bericht vastmaken en deze ballonnen laten we naam voor naam op bij de grote ballon.

 

Natuurlijk is er koffie en thee en bijzondere muziek.

 

Toegang vrij

voor aanmelden en vragen:

U kan namen voor het lint en de namenceremonie doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 030 - 286 3992 (op werkdagen van 9.00 tot 13.00)

 

Locatie Begraafplaats Kovelswade Koningsweg naast huisnummer 47 te Utrecht