Agenda

Drenthe. Excursie langs begraafplaatsen in Hoogeveen en het Reestdal (Tours des Cimetières)
Dinsdag 28 Augustus 2012, 08:30 - 17:30
Contact E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 050-5260268

arriva_touring

st_oude_drentse_kerken st_oude_kerken_groningen

 
Drenthe, dinsdag 28 augustus: Hoogeveen en het Reestdal

Deze tour voert ons door twee zeer verschillende landschappen in het zuiden van de provincie Drenthe met een uitstapje even over de grens met Overijssel. De start is in de voormalige veenkolonie Hoogeveen. De sobere en verschillende malen uitgebouwde Grote Kerk heeft zelf lange tijd tevens als begraafplaats gefungeerd en kent een geschiedenis van meer dan drie eeuwen. Vlak in de buurt ligt - heel bijzonder - een klein Joods kerkhof. Via Echten - de bakermat van Hoogeveen - het oude landschap rond Zuidwolde en De Wijk trekken we naar het Reestdal met zijn karakteristieke gehuchten. Van de verschillende begraafplaatsen wordt in ieder geval die bij het kerkje van IJhorst bezocht, met prachtig uitzicht op de Reest. Na de lunch rijden we via Oud Avereest en Balkbrug naar Ommerschans. Daar zien we een stukje landschap dat is vormgegeven door de Maatschappij van Weldadigheid, die hier ooit de strafkolonie Ommerschans had gevestigd. De kleine begraafplaats doet sterk denken aan die van Veenhuizen. Het programma wordt afgesloten in Hoogeveen waar zich een vrij grote Joodse begraafplaats bevindt en waar op de Oude Begraafplaats de graven van verveners alsook andere notabelen een sterk contrast vormen met die van "Jan Boezeroen".

Vertrek
Station Groningen, halte rondvaartboot om 08.30 uur, Station Assen om 09.15 uur, station Hoogeveen om 10.00 uur. Belangstellenden die met de trein uit andere delen van Nederland komen, kunnen bij deze tocht in Hoogeveen op onze bus overstappen. Prijs € 42,50 p.p.

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268. Wilt u svp duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?

 
Download hier volledige programma

Locatie Drenthe