Agenda

Rotterdam. Passie-Meditatie op Goede Vrijdag op Begraafplaats St. Laurentius
Vrijdag 06 April 2012, 14:45
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Laurentius

Passie-Meditatie op Goede Vrijdag
Overdenkingen bij de Kruiswegstaties van Jan Toorop
op de historische arcade van Begraafplaats St. Laurentius


Op Goede Vrijdag 6 april a.s. om 14.45 uur is er op Begraafplaats St. Laurentius, Nieuwe Crooswijkseweg 123 te Rotterdam een Passie-Meditatie met tekst van Marlène Falke en muziek uit de Messiah van Händel.

Goede Vrijdag, precies drie uur 's middags, is volgens de overlevering het tijdstip waarop Jezus stierf. De laatste uren voor zijn dood worden traditioneel verbeeld in veertien Kruiswegstaties. Ze stellen markante momenten voor op de weg die Jezus liep van het Paleis van Pilatus naar de berg Golgotha, waar hij werd gekruisigd.

Op de historische arcade van begraafplaats St. Laurentius hangen op Goede Vrijdag 22 april a.s. veertien Kruiswegstaties van Jan Toorop. Het zijn reproducties op ware grootte van de originelen die hij in 1917 schilderde voor de St. Bernulphuskerk in Oosterbeek.

Langs deze veertien Kruiswegstaties voert een meditatieve wandeling onder begeleiding van Marlène Falke. Falke leeft samen met haar gezin in de Haagse Schilderswijk volgens de regel van de Karmel, die steeds vertrekt vanuit de eigen mogelijkheden. Of wel: "Je moet wel een pak aantrekken dat je past". Vanuit die spiritualiteit kiest Falke haar teksten en muziekfragmenten.

Deelname: gratis.

  

Locatie Begraafplaats St. Laurentius, Nieuwe Crooswijkseweg 123 te Rotterdam
Afdrukken
: