Agenda

Venray. Open Huis Villa Weverslo
Van Zaterdag 31 Maart 2012 -  11:00
Tot Zondag 01 April 2012 - 16:00

Weverslo

Open Huis Villa Weverslo op zaterdag 31 maart en zondag 1 april van 11.00 tot 16.00 uur

Hoe maken we tijd en ruimte voor het omgaan met de dood?

Villa Weverslo, gevestigd in het monumentale pand aan de Stationsweg 65 in Venray, start zijn activiteiten met een Open Huis op zaterdag 31 maart en zondag 1 april van 11.00 tot 16.00 uur. Het is voor het publiek de eerste gelegenheid om kennis te maken met een nieuw centrum voor informatie, activiteiten en bijeenkomsten speciaal gericht op het thema "omgaan met de dood". Hoe dat uitgewerkt kan worden in een gebouw met activiteiten, zal tijdens het Open Huis uiteen worden gezet. De behoefte en inbreng van de gebruiker staat daarbij centraal. De gebleken behoefte op natuurbegraafplaats Weverslo aan tijd en ruimte voor eigen invulling van afscheidsceremonieën en aan rouwverwerking vormen de directe aanleiding.

Tijdens het open huis is er gelegenheid om nader kennis te maken met:

• De mogelijkheden voor condoleances, afscheid-, herdenkingsbijeenkomsten en themabijeenkomsten;

• Een rouwkamer in huiselijke sfeer

• Alles wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

• De manier waarop informatie wordt verzameld en ervaringen worden uitgewisseld over begrafenis en rouw gebruiken, rituelen en ceremonies.

• De muzen van Weverslo en de wijze waarop zij in de vorm van muziek, gedichten en verhalen en beeldende kunst helpen bij het omgaan met de dood;

• De tijd en de ruimte die natuurbegraven op natuurbegraafplaats Weverslo biedt om te begraven, te verwerken en te herdenken.

Speciaal tijdens het open huis exposeren Will Schropp houtsculpturen, Nelly Geurts schilderijen en Loes Schleedoorn foto's, op het thema de Muzen van Weverslo.

 

 

 

    

Locatie Villa Weverlo, Stationsweg 65, Venray