Agenda

Zwanenburg. Allerzielen Alom in Haarlemmermeer
Donderdag 03 November 2011, 19:30 - 21:30

Zwaneburg_allerzielen_alom

Allerzielen Alom in Haarlemmermeer

3 november van 19.30 tot 21.30 uur

Begraafplaats Houtrijk en Polanen in Zwanenburg

Kerkhoflaan 91, 1161 JA Zwanenburg


Allerzielen Alom biedt gelegenheid om de doden te herdenken op een manier die aansluit bij de samenleving van nu. De begraafplaats wordt door middel van verlichting, vuur, eten en drinken, rituele kunstvormen en klank omgetoverd tot een gastvrije en serene ontmoetingsplaats voor nabestaanden. Nabestaanden vanuit de wijde omgeving zijn welkom, ook als dierbaren elders zijn begraven of gecremeerd, om deze avond hun dierbaren te herinneren. Allerzielen Alom is een concept van kunstenaar Ida van der Lee en wordt al vijf jaar op diverse plekken in Nederland georganiseerd, dit jaar voor het eerst in Haarlemmermeer.

Reacties van eerdere deelnemers :
"De begraafplaats was niet afstandelijk of eng, maar gezellig. Mijn kinderen konden er hun gevoel in kwijt. We waren echt samen!" "Het leek of mijn man naast me liep. Hij zou er van genoten hebben". "Mijn dochtertje is gecremeerd en ik vind het jammer dat ik geen echte plek heb om naartoe te gaan. Hoe mooi is het dat er nu met Allerzielen Alom een universele plek tot herdenken wordt gecreëerd".

Informatieavonden & workshops
Voorafgaand aan 3 november zijn er diverse informatieavonden en workshops waarvoor u van harte bent uitgenodigd. Meer informatie: www.pier-k.nl

    

Locatie Kerkhoflaan 91, 1161 JA Zwanenburg