Agenda

Eindhoven Allerzielen op begraafplaats De Oude Toren (TV opnames)
Vrijdag 02 November 2012, 18:00 - 21:00

EINDHOVEN               LICHTSTAD             ALLERZIELEN

Zij die overleden zijn gedenken

Allerzielen en de
kunst van het
herdenken

VRIJDAGAVOND
2 NOVEMBER 2012
VAN 18.00
TOT 21.00 UUR

Gedichten, muziek,
kunst, licht,
verhaal, troostsoep,
beleven, warmte,
stilstaan, voelen,
herdenken!

 

Iedereen welkom op
begraafplaats De Oude Toren aan de Baffinlaan in Eindhoven

Uiteraard toegang gratis

www.doeat.nl

 

Televisie
In de televisie-uitzending om 19:00 uur op Ned. 1. Ode aan de Doden LIVE vanaf begraafplaats & crematorium Westerveld (te Driehuis) en andere locaties in het land o.a. in Eindhoven, vragen Anita Witzier, Ajouad el Miloudi en Karin de Groot heel Nederland een kaarsje op te steken voor overleden dierbaren.

Download hier de flyer (pdf file)

 


Er is een subtiele lichtroute gemaakt waarlangs de bezoeker uitgenodigd wordt een rondgang over de begraafplaats te maken. Er is hier en daar muziek, er worden verhalen verteld, gedichten voorgedragen, er worden namen van overledenen gezongen er is troostsoep en licht speelt er een belangrijke rol; er zijn verschillende kunstenaars met een eigen bijdrage. Het is een evenement waar alle ruimte is voor beleven, voor warmte, stil staan en voelen.

Ook is er een grote installatie op de patio vóór de oude toren. Midden op de vloer van het vroegere middenschip van de vroegere kerk staat een groep tafels met een silhouet van wolken. Op deze als-het-ware 'zwevende wolken' staan een honderdtal gestileerde keramische handen, die ieder een offerlichtje dragen. De bezoekers worden uitgenodigd hun eigen lichtje aan te steken en zo hun dierbare overledene te gedenken. De maker Michel Kuipers zal zelf aanwezig zijn om de bezoekers te ontvangen

keramische hand michel kuipers

 

Locatie Begraafplaats De Oude Toren aan de Baffinlaan in Eindhoven