lichtjesavond 1 Lemerlerveld 2012

Indrukwekkende lichtjesavond op de bijzondere begraafplaats in Lemelerveld

Vrijdag 28 december organiseerde uitvaartverzorging Hendrie Arnold een lichtjesavond op de bijzondere begraafplaats.
Bij de ingang van de begraafplaats werden de graflichtjes uitgedeeld, waarna men luisterde naar muziek en zang van Mieke Bruins en Debby Jansen Holleboom, afgewisseld met het noemen van de namen van dierbare overledenen.
Dhr. Kees Benard en Mevr. Daatje Bergman noemden de namen en er werden lichtjes geplaatst in een groot Hart en ze lazen gedichten voor.

lichtjesavond 2 Lemerlerveld 2012
Na afloop kon, onder de klanken van een doedelzakspeler, iedereen een lichtje plaatsen bij de graven, de urnenmuur en bij een herdenkingsplek. Indrukwekkend was het om te zien hoe vele mensen met kinderen hun lichtjes meenamen.

Elk jaar komen er steeds meer mensen om in deze tijd hun dierbaren te gedenken en gezien de vele reacties was het een sfeervolle, gedenkwaardige avond, waar we in het nieuwe jaar zeker een vervolg aan zullen geven.

    

Stilstaan en gedenken bij kaarslicht op begraafplaats Welsum in Dalfsen

begraafplaats Welsum
Foto: Dook van Gils

Stilstaan en gedenken bij kaarslicht

Afgelopen vrijdag vond op begraafplaats Welsum in Dalfsen voor de tweede keer de bijeenkomst Stilstaan en Gedenken plaats, georganiseerd door Uitvaartverzorging Vechtdal uit Ommen. Ruim honderd mensen kwamen samen om stil te staan bij het verlies van hun dierbaren. Eigenaar van Uitvaartverzorging Vechtdal en organisator Jan Slagter: "Juist in deze tijd van het jaar worden dierbaren het meest gemist. Wij willen mensen laten weten, dat ze niet alleen staan in hun verdriet."
De begraafplaats was sfeervol verlicht met fakkels en vuurkorven. Door de klanken van midwinterhoornblazers en doedelzakken, af en toe overstemd door het knallen van vuurwerk, kreeg de bijeenkomst een heel bijzondere sfeer. Op verzoek werden enkele gedichten en liederen ten gehore gebracht. Alle aanwezigen kregen kaarsjes, die na afloop van de bijeenkomst op de graven van de zo zeer gemiste dierbaren gezet werden.