De wetswijziging betekent dat burgers vanaf maandag 4 februari 2019 een verzoek kunnen indienen om een levenloos geboren kind in de BRP te registreren. Hiervoor moeten gemeenten hun GBA (Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens) conform Logisch Ontwerp (LO) 3.11 updaten. De leveranciers van de burgerzakenapplicaties hebben de noodzakelijke updates al bij de gemeenten verspreid. Gemeenten moeten deze updates in het weekend van 2 en 3 februari 2019 activeren.

Ook zullen gemeenten veel vragen van burgers krijgen. Daarom hebben wij op onze website alvast relevante informatie over de inhoud van de wetswijziging gepubliceerd. Wij verwijzen u hier graag naar.

Zodra de wetswijziging ingaat, wordt op Rijksoverheid.nl informatie gepubliceerd voor burgers over de wijziging. Gemeenten kunnen van deze informatie ook gebruikmaken bij de voorlichting aan hun inwoners.

In verband met de wijziging wordt de Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP) aangepast. 2 weken voor inwerkingtreding van de wetswijziging worden de wijzigingen van de HUP op de website van RvIG gepubliceerd. Zo kunnen gemeenten alvast kennis nemen van de instructies hoe zij gegevens van levenloos geboren kinderen kunnen opnemen in de Basisregistratie Personen.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief