De daken liggen er op en nog voor de feestdagen is het pand wind- en waterdicht. Nieuw Eykenduynen krijgt naast ruimtes om afscheid te nemen van een dierbare ook faciliteiten voor (rituele) bewassingen, opbaringen en horeca. Nieuw Eykenduynen

 Multifunctioneel uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen in Den Haag opent in zomer 2019

Het ontwerp van het uitvaartcentrum is tot stand gekomen in goed overleg met de gemeente Den Haag. In de nieuwbouw worden elementen uit de historische Hoeve Ysendoorn, waaronder twee oorspronkelijke gevelstenen, teruggebracht.

Rituele bewassingsruimte, opbaarkamers en horecalounge onder een dak
In het nieuwe pand komen mogelijkheden die in het oude pand niet mogelijk waren, zoals een extra ruimte speciaal voor rituele bewassingen. De vraag naar dit soort faciliteiten is groot in Den Haag. Naast de bewassingruimte komt er ook een moderne uitvaartlounge, waar bezoekers na afloop van een plechtigheid rustig kunnen napraten en herinneringen kunnen ophalen. In het nieuwe centrum wordt geen crematieoven meer gerealiseerd, deze functionaliteit is overgeplaatst naar yardenhuis Ockenburgh in Den Haag.

Informatieavond voor omwonenden
Floormanager Linda Jansen kijkt uit naar de opening van het nieuwe uitvaartcentrum: “Den Haag kent een grote diversiteit aan gemeenschappen met allemaal hun eigen gebruiken en gewoontes. In deze ontmoetingsplek kunnen die allemaal samenkomen. Nabestaanden kunnen straks aan de hand van ieders eigen geloofsovertuiging en uitvaartrituelen afscheid nemen van hun overleden dierbare. En dat sluit perfect aan bij de missie van Yarden om voor iedereen een goed afscheid mogelijk te maken.” In het eerste kwartaal van 2019 organiseert Yarden voor omwonenden en andere belangstellenden een informatieavond met rondleiding. Jansen: “De bouw is dan zover gevorderd dat bezoekers zich ook echt een goed beeld kunnen vormen. Graag laten we hen dan vast kennis maken met het nieuwe pand.” Meer nieuws over deze informatieavond volgt zodra de datum bekend is.
  

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief