dodenakkersStichting Dodenakkers.nl presenteert: Canon van het Nederlands funeraire erfgoed
Recentelijk roerde de Tweede Kamer zich over de in 2006 opgestelde canon van Nederland. De canon zou aangepast moeten worden, terwijl anderen pleiten voor het verleggen van accenten. Stichting Dodenakkers.nl is van mening dat het tijd is voor een funeraire canon van Nederland, een canon die betrekking heeft op belangrijke momenten en monumenten die een rol spelen in onze beleving van de dood.


Dodenakkers Praalgraf StedumEen funeraire canon laat ons stil staan bij het bijzondere funeraire erfgoed dat we in Nederland hebben. Maar ook omdat zo'n canon heel informatief kan zijn voor iedereen die bezig is met funerair erfgoed, zowel professioneel als op het vlak van vrijwilligerswerk. Hoe onze begraafplaatsen en kerken er uitzien en gebruikt worden, is een gevolg van verschillende gebeurtenissen die zich de afgelopen honderden jaren hebben voltrokken. Of het nu gaat om de invoering van wetten of het ontstaan van een gebruik. Bepaalde gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis hebben een grote invloed gehad op de wijze waarop we vandaag nog met onze doden omgaan. En geschiedenis is er om van te leren ten slotte.
Dodenakkers Tombe Nellesteijn
In plaats van een commissie van experts een overzicht te laten samen stellen, nodigt stichting Dodenakkers.nl de lezers van zijn nieuwsbrief en andere belangstellenden uit om samen een funeraire canon op te stellen. Maandelijks zal een tijdsperiode vastgesteld worden. In elke nieuwsbrief van stichting Dodenakkers.nl wordt stilgestaan bij één of meerdere onderwerpen en worden lezers uitgenodigd een bijdrage te leveren. De daaropvolgende nieuwsbrief worden één of meerdere nieuwe vensters gepresenteerd. U kunt de vorming van de funeraire canon bovendien online volgen. Zo moet er over een jaar een volwaardige funeraire canon zijn ontstaan.

Voor meer informatie abonneert u zich op de nieuwsbrief van stichting Dodenakkers.nl via www.dodenakkers.nl.
De canon van het Nederlands funeraire erfgoed is te vinden op: https://www.entoen.nu/nl/page/54031

Foto's Stichting Dodenakkers.nl – René ten Dam

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.