De Eindhovense coöperatie had al een belang van vijftig procent, maar vergroot dit naar een meerderheidsbelang van zeventig procent.
Het extra belang wordt overgenomen van Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie, dat samen met DELA al aandeelhouder was in UNC. De Noordhollandse Coöperatie heeft ruim 30.000 leden en is hiermee een van de grootste regionale coöperatieve uitvaartverenigingen in Nederland. Met de merknamen Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond is UNC in Noord-Holland al bijna negentig jaar actief. De ledenraad van de Noordhollandse Coöperatie heeft ingestemd met de aandelenoverdracht. Op alle negen locaties en in het logo zal de vermelding ‘partner van DELA’ zichtbaar worden gemaakt.

Leden
“Wij kunnen onze ambitie om meer te gaan betekenen voor de leden waarmaken: de financiële voordelen voor leden worden groter en wij kunnen de dienstverlening aan leden uitbreiden”, stelt Cor Hoogland, voorzitter van de Noordhollandse Coöperatie. Zo gaat de ledenkorting die nabestaanden krijgen als zij een uitvaart toevertrouwen aan Uitvaartverzorging IJmond of Associatie Uitvaartverzorging omhoog van €140 naar €325.

Steunpunt
De Noordhollandse Coöperatie opent bovendien binnenkort een steunpunt voor ouderen, waar leden via onafhankelijke consulenten terecht kunnen met vragen op het gebied van ouder worden, zorg en sociaal welzijn. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de ervaringen van de Nabestaandendesk die coöperatie DELA heeft.
Door de nieuwe afspraken kunnen Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond zich blijven inzetten voor een zeer goede, correcte en zorgzame uitvaart; vertrouwd dichtbij.
“Door ons belang in UNC te vergroten, realiseren we een sterk uitvaartbedrijf in Noord-Holland. Een bedrijf waar regionale verankering en landelijke uitstraling elkaar versterken en waar we weten dat we er zijn voor elkaar. Met sterk op elkaar ingespeelde teams, zorgen wij met oprechte aandacht voor maatwerk, omdat wij geloven dat een ieder bijzonder is en een bijzonder afscheid verdient. Ongeacht achtergrond of financiële positie, ongeacht of men verzekerd is of niet” aldus Edzo Doeve, bestuursvoorzitter van coöperatie DELA.
Financiële details van deze aandelenoverdracht worden niet bekend gemaakt.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief