Taboe doorbreken
Afscheid nemen van het leven en zorg rond het levenseinde. De dood. We praten er het liefst zo min mogelijk over. Toch is juist dat praten over de dood ontzettend belangrijk, zeggen de initiatiefnemers van een verrassend nieuw concept in Arnhem. De organisatoren vertellen:
"De onwetendheid over wat moet, mag en kan rond een overlijden is bij veel mensen (helaas) nog groot. Wij vinden het daarom extra belangrijk dat goede en eerlijke informatie voor iedereen laagdrempelig beschikbaar is. Vooral bij een emotioneel en gevoelig onderwerp als dit. Daarom hebben we besloten dit evenement te organiseren. Door de bezoekers op een luchtige manier kennis te laten maken met het onderwerp, hopen we dat het gesprek over de dood ook in de persoonlijke omgeving makkelijker zal worden. Want precies dat gesprek met elkaar aangaan is zo belangrijk. Het kan veel rust en zekerheid bieden. Voor jezelf. Maar ook voor de mensen om je heen waar jij het meest van houdt." Het event werd eerder georganiseerd voor de regio Nijmegen en daar zeer positief ontvangen.

Geen dooie boel
Het event mag dan over het laatste afscheid gaan, het zal er zeker geen dooie boel worden. Tijdens de themadag zullen beleving en interactie centraal staan. Een deel van het Nederlands Openluchtmuseum terrein is speciaal ingericht voor de Themadag Zorg & Afscheid. Bij binnenkomst krijgen bezoekers een plattegrond mee. Via een wandeling door diverse belevingswerelden, met elk hun eigen thema, is er van alles te doen, zien en leren. Kom meer te weten over zorg die mogelijk is in de laatste levensfase, neem een kijkje achter de schermen van een goed doel of ga op speeddate met een uitvaartondernemer. Gedurende de dag zijn overal op het thematerrein muzikale optredens, kun je deelnemen aan diverse workshops, lezingen en is er van alles te proeven in de vorm van bijzondere hapjes. Daarnaast presenteren lokale dienstverleners zich via diverse stands. "Er zijn ontzettend veel mooie lokale initiatieven. Betrouwbare bedrijven uit de regio Arnhem waar mensen terecht kunnen voor advies, kennis of voor het afnemen van diensten. Het direct bij elkaar brengen van deze bedrijven en de inwoners van Arnhem gebeurt wat ons betreft nog veel te weinig. De themadag is bij uitstek de plek om in een ongedwongen sfeer kennis te maken met deze dienstverleners".

Gratis toegang tot het Nederlands Openluchtmuseum
Toegang tot de themadag verschaft de bezoeker een bijzonder extraatje. De eerste 750 tickets zijn beschikbaar voor slechts €7,95 per persoon. Hiermee heeft de bezoeker niet alleen toegang tot de themadag, maar ook tot het volledige terrein van het Nederlands Openluchtmuseum. Daarnaast is er voor deze bezoekers op de locatie van het event ook kosteloos een hapje en drankje aanwezig. Wees er dus snel bij, want na deze 750 tickets geldt de reguliere entreeprijs. Alle activiteiten op de themadag zelf zijn kosteloos bij te wonen. Gedurende de dag zullen diverse workshops en demonstraties gehouden worden.
zorg en afscheid arnhem>> Tickets hier bestellen<<

Geschikt voor kinderen
Voor de organisatie van het evenement hebben Afscheidswijzer en het Nederlands Openluchtmuseum de handen ineen geslagen. Afscheidswijzer is een regionale gids die alle informatie rond het laatste afscheid bundelt in een handzaam naslagwerk. Op de vraag of het verstandig is om je kinderen thuis te laten antwoord de organisatie: "Veel mensen hebben de neiging kinderen te beschermen voor emotioneel beladen onderwerpen als het laatste afscheid. Het is echter belangrijk dat kinderen begrijpen wat de dood inhoudt. Op de themadag kunnen ook kinderen in een ongedwongen sfeer kennismaken met het onderwerp. Door bijvoorbeeld deel te nemen aan de verschillende workshops die er zijn. Of jouw kind hier klaar voor is kun je het beste zelf beslissen. Een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum kan overigens prima gecombineerd worden met een wandeling over het terrein van het evenement. Mocht ter plekke blijken dat het allemaal te veel wordt voor je kind, is er dus altijd de optie om de rest van de dag in het museum door te brengen"

Kaartjes voor de Themadag Zorg & Afscheid in het Nederlands Openluchtmuseum op zondag 27 mei aanstaande zijn te verkrijgen via: www.afscheidswiizer.nl/tickets.

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief