Op 26 mei vindt er vanaf 14.00 uur een kunstwandeling plaats. Op 31 mei -19.00 uur en 3 juni - 14.30 uur organiseert Moscowa in samenwerking met het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) natuurwandelingen. Startpunt van de wandelingen is Theehuis Moscowa. Iedereen is welkom.

MoscowaKunstig gedenkpark
Het park van Moscowa herbergt gedenktekens van een groot aantal kunstenaars, waaronder Ans van Haersholte, Martha Wajiop, Gerrie Grijssen, Giuseppe Lamers, Ruth Houkes, Karin van Ommeren, Huub Kortekaas, Lyda Dirkse, John Spek en nog vele anderen.

Onder begeleiding van een deskundige gids wandelen bezoekers op 26 mei door het natuurrijke gedenkpark. Tijdens de wandeling zijn vele kunstrichtingen te ontdekken, zoals gemeentelijke monumenten en werken in de stijl van de Amsterdamse school, maar ook prachtige beeldhouwwerken.

IVN – vruchtbare samenwerking
Op 31 mei en 3 juni organiseert het IVN samen met Moscowa natuurwandelingen. In het park is een grote diversiteit aan bomen en planten, maar ook insecten zoals vlinders en bijen te vinden. Daardoor broeden ook veel vogels op Moscowa. En zelfs vleermuizen huizen in de monumentale bomen van Moscowa.

“Moscowa is natuurlijk een gedenkpark”, vertelt Andre Kruijmer, locatiemanager van Moscowa. “Maar behalve dat is het park als het ware ook een openluchtmuseum. De natuur is overweldigend en uniek, maar ook qua cultuur is Moscowa een bezoekje waard. Er zijn veel historische, maar ook moderne monumenten van verschillende kunstenaars die het bekijken waard zijn. De verhalen erachter maken ze nog mooier!”

Week van de Begraafplaats
De landelijke Week van de Begraafplaats wordt van 26 mei t/m 3 juni georganiseerd op initiatief van de LOB (Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen), Terebinth (Stichting voor funerair erfgoed) en de BVOB (Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer). De Week wordt jaarlijks gepland rond de laatste dagen van mei en de eerste dagen van juni.

Association of Significant Cemeteries in EuropeASCE
Moscowa is lid van de ASCE. Volgens deze prestigieuze organisatie zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Naast Moscowa zijn andere leden onder andere Westerveld in Driehuis, Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief