Oud-Toppoppresentator Ad Visser vertelt over absurde laatste woorden van moeder
De Kist, Zondag 6 mei, 23.45 uur, NPO 2

‘Dwarstrogalleshinne.’ Ofwel: dwars door alles heen. Die leus schrijft oud-toppoppresentator en singer-songwriter Ad Visser op, in de eerste aflevering van het nieuwe EO-seizoen van De Kist. Het absurde verhaal over de dood van zijn kleurrijke moeder was opvallend.

De weg naar het einde gaat volgens Visser namelijk met lijden gepaard. Hij maakte dat van dichtbij mee toen zijn kleurrijke, creatieve moeder op sterven lag. Ze was de macht over de taal verloren. Het enige dat ze nog kon uitbrengen was: “motorboot”. Daarna was ze dood: “Dat vond ik zo mooi, er waren namelijk geen losse eindjes meer, alles was al doorgesproken” zegt Visser. “Volledige mysterieus, absurd, bizar, onbekend, geweldig” vertelt hij aan presentator Kefah Allush.

Het slotwoord van zijn moeder raakt in alle absurditeit aan het mysterie van het leven. Omdat we nooit een stap dichter bij dat mysterie zullen komen, is de dood een avontuur met onbekende uitkomst. Ad Visser: ‘Het enige wat je kunt zeggen is dat de geest verstuift. Stof gaat over in andere stof. En dat gaat overal doorheen.’ Dwarstrogalleshinne!

Het tv-programma 'De Kist' is in de rest van de maand mei te zien.

Andere gasten zijn Raymond van de Klundert (Kluun), Lenette van Dongen en Carry Tefsen.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief