“De erkenning van de vakjury van Dela en Yarden afgelopen week is voor ons een enorme stimulans om samen met onze partner ECOR de eerste CO2 neutrale grafkist te gaan produceren” zegt Cor Geijtenbeek, bedenker en ondernemer achter de ‘grafkist in een doos’. Hij vervolgt “de kist wordt gemaakt van ecologische verantwoorde materialen, maar het grote verschil zit in de 80% reductie op transport- en opslagruimte wat een aanzienlijke besparing van CO2 uitstoot oplevert. Dat was voor de jury mede een doorslaggevende factor om voor de dit vernieuwende eco-grafkistconcept te kiezen”. De ‘grafkist in een doos’ is in samenwerking met uitvaartverzorgers ontwikkeld. Hij wordt sinds oktober online verkocht en als kist-pakket met PostNL geleverd aan families en uitvaartondernemers in Nederland, België en Engeland.

opbaarplank in doosPrimeur! ‘baarplank in een doos’
Op de beurs zal ook voor het eerst de HYLLBAR ‘opbaarplank in een doos’ te zien zijn. Het ontwerp en Z-constructie van de CHISTANN, zijn de basis voor deze nieuwe design-opbaarplank die ook vlak verpakt en als pakket wordt geleverd met PostNL. In elkaar zetten is ‘een fluitje van een cent’ en kan zonder gereedschap, lijm en speciale handigheid worden gedaan door de familie of uitvaartverzorgers. Deze opbaarplank zal leverbaar zijn voor minder dan 200 euro inclusief bezorging.
Om de baarplank compleet te maken is er keuze uit moderne gekleurde katoenen wikkelwades of uit eco-lijkwades van ongebleekt katoen of fijne jute. Zo kan de baarplank met wade aangepast worden aan de favoriete kleur en stijl van de familie bij een afscheid.

Trend - Afscheid steeds persoonlijker
Meer en meer kiezen families voor een persoonlijke en individuele invulling van een afscheid. Keuze uit een kist of voor een opbaarplank. Bijvoorbeeld samen de kist versieren of beschilderen als onderdeel van de rouwverwerking en ter ere van het familielid of vriend waarvan afscheid wordt genomen.
Op de beurs zal ook te zien zijn hoe een uitvaartkist kan worden gepersonaliseerd, bijvoorbeeld met een deksel-sticker op de CHISTANN kist. Een milieuvriendelijke licht klevende papieren sticker die zelf op de deksel wordt geplakt. Er is keuze uit tientallen thema’s, of er kan een eigen ontwerp worden aangeleverd die binnen een werkdag wordt afgedrukt en meegeleverd met de kist.algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief