Gouden Terebinth voor Tiel
Dit nummer staat in het teken van de Gouden Terebinth, de tweejaarlijkse funeraire prijs, die op 3 februari jl. werd uitgereikt aan de Stichting Ter Navolging in Tiel. De Tielse vrijwilligers veranderden de oude begraafplaats aan de Linge van een verwaarloosd bramenparadijs tot een plek waar bezoekers hun hart kunnen ophalen aan natuur en cultuur. Ook maken de lezers van Terebinth kennis met het werk van de andere acht projecten die kandidaat waren voor de Gouden Terebinth 2018.

Utrechtse begraafplaatsen
De onderscheiding werd uitgereikt in Utrecht, in de aula van de begraafplaats Tolsteeg, maar nog afgezien daarvan komen de Utrechtse begraafplaatsen in verschillende artikelen aan bod. De maakster van de film Zielen van Utrecht, Suzanne van Leendert, was een van de kandidaten voor de Gouden Terebinth, net als de teamleider van de Utrechtse begraafplaatsen, Tanja Medema, die de hoofdpersoon is van de rubriek Uit het veld. De fotoreportage is gewijd aan de oude begraafplaats Soestbergen, waar in 2017 de surrealistische schilder Joop Moesman werd herbegraven.

Nieuwe serie over tuinarchitecten
De wandeling over twee begraafplaatsen in Renkum laat zien dat de historie van dit dorp stevige banden heeft met de vaderlandse geschiedenis, onder andere doordat koning Willem III hier een villa liet bouwen voor koningin Emma.
In dit nummer staat bovendien de eerste aflevering van een nieuwe serie die in 2018 vijf belangrijke tuinarchitecten zal belichten. Zij namen het voortouw bij de inrichting van begraafplaatsen in den lande: Jan David Zocher, Leonard Springer, Willem Dudok, C.P. Broerse en Ada Wille.

Kindergraf op begraafplaats WatouDit nummer bevat nog meer nieuws: boekbesprekingen en mediatips, en onder andere een interessant artikel over kussens op graven…

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief