35 Monuta-uitvaartverzorgers ontvangen eerste diploma Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU)

35 monuta uitvaartverzorgers NaVUNabestaanden zijn er graag zeker van dat een uitvaart goed en met zorg georganiseerd wordt. Hierbij hechten zij veel waarde aan gekwalificeerd personeel. Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers te borgen is het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) in het leven geroepen. Op 7 maart 2018 ontvingen de vijfendertig kandidaten van uitvaartorganisatie Monuta dit vakdiploma. Het is de eerste keer dat dit diploma werd uitgereikt door de NaVU.

Het vakexamen bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. Pas als een uitvaartverzorger voor beide onderdelen slaagt, ontvangt een kandidaat het vakdiploma. Sara Jobse, Praktijkopleider bij Monuta: “Van nieuwe uitvaartverzorgers wordt er heel wat verwacht. Ze starten met een intensief dertien weken durend praktijkprogramma: van meekijken naar meedoen tot geheel zelfstandig aan het werk. Er moeten zeventien verslagen worden ingediend waarin wordt gereflecteerd op de benodigde competenties. Maar dat is nog lang niet alles, want ook het theorie-examen is pittig!

Denk alleen al de stapel studieboeken en literatuur die moeten worden doorgenomen!”
Het Navu-diploma is nog betrekkelijk nieuw. “Naarmate het diploma meer bekendheid krijgt, zal de waardering in de branche toenemen,” aldus Jobse. “Met dit diploma wordt een aantal waardevolle competenties onderstreept die iemand tot een goed uitvaartverzorger maakt. Met het oog op duurzame inzetbaarheid, zijn de vaardigheden ook gewenst bij de doorstroom naar andere functies of zelfs naar andere branches. Het diploma is een goede maatstaf voor de kwaliteit die de uitvaartbranche wil hanteren. Daarnaast legt het een gedegen basis voor verdere ontwikkeling van onze uitvaartverzorgers.”

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief