Nieuwe voorzitter voor Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders

De Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders (LBvR) heeft tijdens haar algemene ledenvergadering op 3 maart jl. Ger Thonen gekozen tot nieuwe voorzitter.

Met een slag van de voorzittershamer hamerde Erik Schrama uit Koudekerk aan de Rijn, sinds 2015 de voorzitter van de LBvR, zijn periode van voorzitterschap af. Meteen daarop luidde de nieuwe voorzitter, Ger Thonen uit Tilburg, met een ferme klap met dezelfde hamer een nieuwe periode in voor de LBvR.

Het belangrijkste wat de vereniging volgens de nieuwe voorzitter te doen staat, is het realiseren van een Beroepsstandaard. Dat is het middel om het beroep van ritueelbegeleider professioneler te maken en zo meer te kunnen betekenen voor de mensen waar zij voor werken.

Ritueelbegeleiders begeleiden zowel bij uitvaarten als bij rituelen bij bijzondere levensmomenten. De LBvR timmert sinds 2004 aan de weg om het beroep ritueelbegeleider meer bekendheid én meer status te geven. Ruim honderd leden, verspreid over het hele land, dragen daar allemaal op hun eigen manier toe bij. Van deze leden was een behoorlijke vertegenwoordiging aanwezig in De Kom in Leusden.

lvbr voorzitter Ger Thonen

links Ger Thonen, rechts Erik Schrama

Over de nieuwe voorzitter
Ger Thonen (58) is actief als ritueelbegeleider bij afscheid in de regio Midden-Brabant. Hij heeft de opleiding Ritueelbegeleiding gevolgd bij Het Moment in Amersfoort, de opleiding Uitvaartzorg bij Docendo in Geldermalsen en de opleiding Afscheidsfotografie. Bij die laatste is hij nu examinator. Eerder studeerde hij theologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

    

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief