Uitvaartorganisatie Yarden organiseert daarom op Valentijnsdag (woensdag 14 februari) herinneringsbijeenkomsten op de uitvaartlocaties om mensen de gelegenheid te geven stil te staan bij het verlies. Hierbij staat het thema ‘Liefde is sterker dan de dood’ centraal.

Per dag verliezen 150 Nederlanders hun partner
Jaarlijks verliezen ongeveer 55.000 mensen in Nederland hun geliefde. Dat betekent dat er dagelijks gemiddeld 150 mensen zijn die hun partner kwijtraken. Het verliezen van een geliefde heeft enorme gevolgen voor het verdere leven van nabestaanden. Omgaan met een groot verlies is letterlijk zwaar werk en vergt veel energie, zowel lichamelijk als geestelijk. De gemiddelde verzuimduur bij rouw is in Nederland dan ook 170 dagen.

‘Liefde is sterker dan de dood’
Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging van Yarden: ‘Juist op Valentijnsdag kan het gemis van een geliefde zwaar voelen, want ondanks het overlijden blijft de liefde altijd levend. Een begrafenis of crematie is niet het einde van de relatie. En juist omdat een overleden geliefde altijd onderdeel blijft uitmaken van je leven is het goed om deze liefde op speciale dagen te herdenken. Om mensen op deze moeilijke dag bij te staan, openen wij op woensdag 14 februari opnieuw onze deuren. Op onze herinneringsbijeenkomsten is iedereen meer dan welkom. Ook mensen die geen lid zijn van Vereniging Yarden, net als mensen die elders verzekerd zijn.’

Herinneringsbijeenkomsten in heel Nederland
Op de vrij toegankelijke herinneringsbijeenkomsten kunnen mensen samen hun geliefde herdenken met muziek en ter nagedachtenis een kaars aansteken. Kijk voor meer informatie over een herinneringsbijeenkomst bij u in de buurt op: www.yarden.nl/herinneren.

Yarden LogoOver Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.
Voor meer informatie www.yarden.nl

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief