koets

Universeel

In de persoon zit de variatie, maar als mens verschillen we niet zoveel van elkaar. Zeker als het om het overlijden van een dierbare gaat. Dan is de reactie er vaak één van verbijstering omdat die dood zo onomkeerbaar is. Het leven stopt van het ene op het andere moment en dat is definitief…voor altijd. Daar is niet zoveel unieks en persoonlijks aan, dat is eerder universeel.

Wat ook voor de meeste van ons geldt is de behoefte iemand een mooi afscheid te geven. Een afscheid waarin de naasten hun herinneringen kunnen delen. Duidelijk kunnen maken welke betekenis de overledene voor hen heeft gehad. Daarmee het leven van de overledene te vieren.

Uniek en persoonlijk

Juist voor de nabestaanden is dat belangrijk, immers de overledene heeft afscheid genomen. Voor de nabestaanden gaat het leven verder, maar wel zonder hun dierbare. De uitvaart is daar het begin van. Uniek is de manier waarop we als individu met een overlijden omgaan. Uniek is de betekenis die een overledene bij leven voor iemand had. Dat maakt het afscheid uniek, omdat iedereen uniek is. Het gevoel, de impact van een overlijden is uniek.

Een mooi afscheid

Niet de toeters en de bellen, hoe prachtig, gemeend en met passie ontwikkeld zij ook zijn. Natuurlijk is het fijn dat er keuze is en niet iedereen dezelfde standaard hoeft te volgen of aangeboden krijgt. Nee, daar zijn we gelukkig van af. Maar het is niet de vorm die een uitvaart uniek en persoonlijk maken. Dat is de inhoud van het afscheid en die vormt de leidraad. Die inhoud zal variëren, afhankelijk van wie en door wie er afscheid genomen wordt, wiens leven gevierd wordt.  Hoe je dat doet is aan jou, maar doe het vooral zoals jij vindt dat past.

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief