evert de niet ridderordeRidderorde voor Evert de Niet
Als erkenning voor zijn verdiensten in de uitvaart branche, werd Evert de Niet (63) op 14 december benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Niet is vanaf 1977 betrokken bij Algemeen Belang, een uitvaartverzekeraar in het noorden van het land.

Hij is sinds 1986 directeur. In 2015 is het bedrijf opgegaan in coöperatie DELA. Hij viert dit jaar zijn 40-jarig dienstverband bij Algemeen Belang/DELAeen Belang/DELA. Per 1 januari a.s. is De Niet adjunct directeur Business Development bijDELA.

Oprichter
De Niet spande zich tijdens zijn carrière in voor een wijziging in het uitkeringsbeleid ten aanzien van levenloos geboren kinderen, jonger dan 24 weken. Verder was hij betrokken bij de totstandkoming van het Keurmerk Uitvaartzorg en in 2013 richtte hij met vijf andere uitvaartondernemers de Stichting GreenLeave op. Die stichting zet zich in voor een duurzame uitvaart.
Samenwerking
Op regionaal niveau initieerde hij in samenwerking met andere ondernemers en natuurorganisaties de Landschapskist. Deze kist wordt vervaardigd van hout uit de natuurgebieden van de betrokken natuurorganisaties. De opbrengsten uit de verkoop van deze kisten gaat deels terug naar de natuurorganisaties voor onderhoud van de gebieden.

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.