Deze campagne inspireerde Nederland om mooie woorden te delen. De app gaat nog een stapje verder, want die helpt bij het voeren van diepgaande gesprekken.
In de app zitten honderden vragen waarmee zowel luchtige als zware onderwerpen aan de orde komen. Ze variëren van ‘Wat is je mooiste herinnering aan ons samen?’ tot ‘Wat had je anders willen doen in je leven?’. De gesprekken kunnen als beeld- of geluidsfragment in de app bewaard worden. Bovendien maakt de app het gemakkelijk om deze fragmenten te delen met familie en vrienden. Ook later als de persoon om wie het gaat er niet meer is.

Drempel om persoonlijk gesprek te starten

De app is ontwikkeld met mantelzorgers en professionals uit de zorg. Uit intensieve gesprekken met hen blijkt dat zij naast alle praktische hulp die zij bieden, nauwelijks toe komen aan een persoonlijk gesprek. Omdat het levenseinde in zicht is, zijn ze zich ervan bewust dat ze daarmee niet te lang moeten wachten. Vaak moeten ze een drempel over om het gesprek te starten. De app helpt ze daarbij.
Naast mantelzorgers is de app ook handig voor vrijwilligers en professionals in de zorg die regelmatig aan het bed zitten van iemand die op korte termijn zal overlijden.

Verbreding dienstverlening
De ‘Before you leave’ app past in de verbreding van de dienstverlening van coöperatie DELA. De uitvaartverzekeraar en –verzorger wil steeds meer betekenen in het leven van haar leden. Zo is er nabestaande zorg om mensen na een afscheid verder te helpen. Een overlijdensrisicoverzekering om mensen financieel te beschermen, zodat ze na verlies van een partner kunnen blijven wonen waar ze wonen. Een spaarverzekering om op tijd geld opzij te zetten voor bijvoorbeeld de studie van de kinderen. Maar ook een notarisservice om voogdij en schenkingen te regelen. De ‘Before you leave’ app levert een bijdrage aan een ‘waardige oude dag’. DELA onderzoekt de mogelijkheden om op dit terrein nieuwe diensten aan te bieden.

Downloaden

De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Playstore. Before you leave is ook op Facebook te vinden: www.facebook.com/beforeyouleaveapp
   

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief