Met de Afscheidsprijs maakt Yarden de dood bespreekbaar en blijft de uitvaartorganisatie aansluiten op veranderende wensen die een persoonlijk afscheid mogelijk maken. Iedereen mag deelnemen aan de verkiezing. Er zijn twee prijzen te winnen; de Publieksprijs en de Juryprijs. Beide bestaan uit een geldbedrag van € 7.500.

De dood leeft
Derck van der Vegte, voorzitter Vereniging Yarden: ‘Het levenseinde, de uitvaart en de rouwverwerking zijn zeer persoonlijk en de manier waarop we er tegenaan kijken verandert constant. Wij willen met onze dienstverlening zo goed mogelijk aansluiten op de wensen vanuit de maatschappij. Dus mensen - van consument tot professional - die bijvoorbeeld een product, dienst, activiteit of onderzoek missen op het gebied van de dood en het afscheid, of een origineel idee hebben om de dood bespreekbaar te maken, nodigen we van harte uit deel te nemen aan de wedstrijd.’

Afscheidsprijs 2017
Yarden organiseert de Afscheidsprijs dit jaar voor de achtste keer. Op de website www.afscheidsprijs.nl kunnen deelnemers hun ideeën en initiatieven indienen tot en met zaterdag 1 juli 2017, 17.00 uur. Daarna wordt het publiek via de media opgeroepen te stemmen op de inzendingen. Stemmen kan tot en met donderdag 31 augustus 2017, 17.00 uur. De winnaars van de Publieks- én de Juryprijs worden tijdens de Landelijke Vrijwilligersdag (voor vrijwilligers van Vereniging Yarden) op zaterdag 16 september 2017 in het Planetarium in Amsterdam bekend gemaakt.

Vakjury
De vakjury bestaat uit Jan Mokkenstorm, psychiater en directeur van 113 Zelfmoordpreventie, Yvon van der Pijl, Assistent Professor culturele antropologie, Serge Evers, directeur Yarden Uitvaartverzekeringen en Margo de Kok, lid Hoofdbestuur Vereniging Yarden. Zij nomineren voor de Juryprijs drie inzendingen waaruit ze een winnaar kiezen.

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten en evenementen wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief