Bezoekers worden hier aan de hand van onder meer rondleidingen, lezingen, concerten, thematentoonstellingen en open dagen vertrouwder gemaakt met alle aspecten die begraafplaatsen in Nederland bieden.

Erfgoed
Een begraafplaats is zoveel meer dan een sociale voorziening. Tijdens de Week van de Begraafplaats vertellen de vele enthousiaste medewerkers de bezoekers graag over de natuurwaarde en het historische belang van de begraafplaats. Bezoekers krijgen informatie over rituelen en kunstuitingen op de begraafplaats, maar ook over de mogelijkheden op het gebied van graven en asbestemmingen, onderhoud en kosten.

Duurzaamheid
Het thema van de derde Nederlandse Week van de Begraafplaats is duurzaamheid en dit komt terug in de diverse activiteiten. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld een wandeling maken over een natuurbegraafplaats, waar de kist duurzaam geproduceerd en biologisch afbreekbaar is. Ook zijn er op sommige locaties duurzame urnen te zien. Verder kan het publiek kennismaken met de eerste 100% elektrische rouwauto in Nederland en is er een imker die vertelt over de toegevoegde waarde van bijen op begraafplaatsen.

Vertrouwd
Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging bij Yarden: ‘Yarden doet met zes locaties mee aan de Week van de Begraafplaats. Iedere locatie heeft een eigen, zeer afwisselend programma. Wij ondersteunen dit initiatief van harte omdat het een mooie bijdrage levert aan onze doelstelling om een betekenisvol afscheid voor iedereen mogelijk te maken door nabestaanden te inspireren bij het organiseren van een persoonlijke afscheid. Want als nabestaanden met een goed gevoel terugkijken op het afscheid, helpt dat bij hun rouwproces. We laten het publiek graag ervaren wat er zoal op een begraafplaats gebeurt, ook achter de schermen. En daarnaast is een begraafplaats vaak een mooie en rustgevende omgeving, die inspirerend en troostvol kan zijn.’

Kom langs
U bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij één van onze deelnemende locaties. Ga naar yarden.nl/weekvandebegraafplaats om te zien welke begraafplaatsen meedoen en welke activiteiten zij organiseren.

Yarden LogoOver Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief