Op die dag worden ook de ervaringen, activiteiten en afspraken rondom natuurbegraven in vier paviljoens gepresenteerd aan de bezoekers. Een speciale rondwandeling over het landgoed langs de nieuwe houtsculpturen van Will Schropp en Roel van Wijlick, verbindt de thema’s van de houtsculpturen met de thema’s van de Ideeëndag. Een muziekprogramma met vier uiteenlopende muziekstijlen omlijst het programma.

Themapaviljoens met informatie en muziek
De speciaal ingerichte themapaviljoens bieden bezoekers de mogelijkheid om in alle rust in gesprek te komen met medewerkers, vrijwilligers en betrokkenen van Weverslo. De natuurbegraafplaats heeft de afgelopen jaren een belangrijke maatschappelijke positie verworven. Zowel voor mensen die er een grafplek hebben uitgezocht en er begraven zijn, als voor de voortbestaanden die er gelegenheid vinden om in alle rust de eigen gedachten en gevoelens een plek te geven. Voor veel bezoekers is het een natuurgebied om in alle rust te wandelen.
De kracht van Weverslo is de natuurbeleving in combinatie met cultuuractiviteiten. Dat maakt de toegang laagdrempelig en zorgt ervoor dat steeds meer mensen de weg naar Weverslo weten te vinden. In de kleinschalige, overzichtelijke en de intieme sfeer van Weverslo komen een groene uitvaart en de cultuur- en natuuractiviteiten optimaal tot hun recht. De ervaring om de rustgevende werking van de natuur op momenten van rouw en verdriet te ervaren is voor velen verrassend.

Het programma van de jaarlijkse Ideeëndag is vooral bedoeld om iedereen te informeren over en te laten ervaren wat het betekent om de mens te verbinden met natuur en cultuur. Veel mensen houdt de vraag bezig: hoe een groene uitvaart te regelen en de juiste uitvaartverzorger te kiezen?. In de themapaviljoens op de Ideeëndag kan daarop een antwoord worden gevonden..

De Ideeëndag biedt de mogelijkheid om op ongedwongen wijze in een informele sfeer gesprekken te voeren, naar muziek te luisteren en een natuurwandeling te maken.

Auke Classens met luisterliedjes, Geutefiks met folkmuziek, harpiste Loes van Dijk en De Arianna’s met vijfstemmige madriglen uit de Renaissance verzorgen het muzikale programma.

logo weversloOp zondag 21 mei van 11.00 tot 17.00 uur kunt u de bijzondere sfeer van Weverslo zelf ervaren. De toegang is gratis.
Bezoekadres: Janslust 11, Heide. Voor meer informatie www.weverslo.nl  en op www.facebook.com/Natuurbegraafplaats

Foto houtsculptuur: Piet Verhaegh

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief