“Als betrokken uitvaartverzorger nemen wij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit doen we met onze vele herinnerings- en voorlichtingsactiviteiten maar ook door ons bijzondere aanbod van duurzame uitvaarten. De keuze van de kist is daarbij erg belangrijk. Daarom zijn we trots op de samenwerking met Biesvelden en op ons aanbod van dit natuurproduct,” aldus Thijs van den Biggelaar, Hoofd uitvaartverzorging bij Van der Stappen.

Met gepaste trots een duurzame productie
De Korte werkt met massief en echt Eindhovens kastanje- en robiniahout, afkomstig van Het Philips de Jongh Wandelpark en de kade aan het Beatrixkanaal. “Deze bomen stonden al op de nominatie om gekapt te worden. Het is hout met een geschiedenis, waar we trots op zijn. Ik ben vereerd dat ik dit prachtige product mag hergebruiken. Dankzij deze toepassing kan eenieder die onze trots voor deze regio deelt, ook na overlijden verbonden blijven met natuurproducten uit onze streek,” aldus De Korte.
Uiteraard wordt de kist op de minst belastende manier vervaardigd. Zo werkt De Korte alleen met zonne-energie. Om een 100% CO2 neutraal bedrijf te zijn, wordt alle transport gecompenseerd door nieuwe bomenaanplant door stichting Trees For All.

Overal geaccepteerd
De samenstelling van deze duurzame, regionale uitvaartkist is heel belangrijk. Alle gebruikte materialen zijn 100% biologisch. Daarbij worden de hoeken en verbindingen van de natuurkist gemaakt met onbehandelde bevestigingsmaterialen, waardoor na het begraven het oxidatieproces onmiddellijk start. Het ontwerp is strak en eigentijds. De onbehandelde massief houten kist is voorzien van een zachte bodem van kruidenhooi en ook het kussen is hiermee gevuld. Dit geeft een aangename geur en heeft een positieve werking bij het koelen van de overledene. De bekleding is van speciaal gecertificeerd Libeco linnen, ongebleekt en ongekleurd. De 040-natuurkist wordt op de meeste locaties zonder problemen geaccepteerd. Dit geldt uiteraard ook voor natuurbegraafplaatsen, waar duurzaamheid en natuurbehoud de belangrijkste uitgangspunten zijn.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief