Honderden oorlogsslachtoffers krijgen tijdens deze herdenkingsbijeenkomst een gezicht doordat ze worden herdacht door leeftijdsgenoten. Yarden omarmt deze nieuwe manier van ‘belevend herdenken’ en maakt het initiatief mede mogelijk.

Leeftijdsgenoten
Ereveld Vol Leven geeft herdenken een geheel nieuwe dimensie. Honderden oorlogsslachtoffers krijgen tijdens deze herdenkingsbijeenkomst een gezicht doordat leeftijdsgenoten (representanten) hen herdenken en vertegenwoordigen. Deze ervaring draagt bij aan de bewustwording dat vrede niet vanzelfsprekend is en dat het verlies van oorlogsslachtoffers vaak nog generaties lang voelbaar is.

Belevend herinneren
Edward Boon van Vereniging Yarden: “Naast het herinneren van de slachtoffers is het een bijzondere ervaring om Nationaal Ereveld Loenen te bezoeken op 1 mei. Als vereniging zetten wij ons in voor voorlichting, bewustwording en nazorg rond de dood. Dit initiatief sluit daar goed op aan. Daarom ondersteunt Yarden Ereveld Vol Leven met vrijwilligers en representanten.” Nathalie Toisuta, één van de initiatiefnemers van Ereveld Vol Leven: “Wij willen met Ereveld Vol Leven het ‘belevend herdenken’ invoeren. Door representanten achter het graf van een leeftijdsgenoot te plaatsen, wordt de impact van oorlog haast voelbaar.”

Indrukwekkende verhalen
Lees ook het bijzondere blog* van Chris (12 jaar) die al twee keer heeft meegedaan als representant (“Ik wilde Aldert, 5 jaar, een gezicht geven”). Of bekijk de indrukwekkende video: https://vimeo.com/205009518

Over Yarden
Yarden Logo 200Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl .

* http://ereveldvolleven.nl/verhaal_chris/

Fotobijschrift: Representanten Ereveld Vol Leven 2016

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief