Tijdens diverse interactieve lezingen krijgen de aanwezigen inzichten en handvatten van inhouds- en ervaringsdeskundigen. Het symposium vindt plaats in Yarden Crematorium Daelwijck in Utrecht.

Beladen
Zelfdoding komt in Nederland helaas steeds vaker voor. Veel mensen hebben er wel eens mee te maken gehad in hun omgeving. Toch blijft het een beladen onderwerp. Vereniging Yarden wil met dit symposium zelfdoding bespreekbaar maken. Doel is om de complexiteit rondom het thema beter te leren begrijpen, nabestaanden beter te ondersteunen en bij te dragen aan preventie van zelfdoding.

Sprekers
Het symposium biedt een gevarieerd en interactief programma met interessante sprekers:
• Jan Mokkenstorm, directeur van 113 Zelfmoordpreventie, licht de cijfers, feiten en urgentie toe rond de preventie van zelfdoding en bespreekt wat je kunt doen om iemand te helpen zoeken naar een andere oplossing.
• Viktor Staudt, ervaringsdeskundige die een poging tot zelfdoding overleefde, vertelt openhartig ‘Het verhaal van mijn zelfmoord’.
• Danielle Pascal, schrijfster en psychosociaal therapeute, spreekt over de impact van zelfdoding op de samenleving. Hoe gaan mensen die in hun omgeving met zelfdoding te maken hebben gekregen hiermee om en wat hebben zij nodig?

Programma
Na de ontvangst introduceert dagvoorzitter Daan Westerink, publicist, rouwdeskundige en docent aan de Hogeschool Utrecht, het symposiumthema. Daarna kunnen bezoekers deelnemen aan twee van de drie interactieve lezingen. De belangrijkste bevindingen en conclusies uit de lezingen worden vervolgens besproken door de dagvoorzitter en sprekers. Vanzelfsprekend zijn er rouw- en verliesbegeleiders stand-by. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Het programma wordt muzikaal omlijst met live pianomuziek van Annerieke van der Loo.

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Hulp en info
Voor hulp en informatie rond het onderwerp zelfdoding kunt u contact opnemen met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of 0900-0113.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief