Koninklijke portretten, godenbeelden, verfijnde juwelen, amuletten, kostbare gebruiksvoorwerpen illustreren de verhalen over rijkdom, macht en verering van de koninklijke dames in het oude Egypte. Sinds de opening van de expositie in november telde het museum al meer dan 95.000 bezoekers.

Voor ‘Koninginnen van de Nijl’ heeft het Rijksmuseum van Oudheden 245 topstukken te leen van het Museo Egizio in Turijn. Dit is het op één na grootste Egyptische museum ter wereld. Ook zijn belangrijke werken te zien uit musea uit Brussel, Kopenhagen, Amsterdam, Hildesheim en de eigen collectie.

De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met de sectie Egyptologie van de Universiteit Leiden en het Museo Egizio in Turijn, en is mede mogelijk gemaakt door de Toeristische Dienst van Egypte voor de Benelux, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en de Vereniging Zakenvrienden Rijksmuseum van Oudheden. National Geographic NederlandBelgië is mediapartner. Het Rijksmuseum van Oudheden wordt gesteund door de BankGiro Loterij.