Als mensen ervoor kiezen hun lichaam ter beschikking van de wetenschap te stellen heeft dat op meerdere manieren betekenis: voor de wetenschap, maar zeker ook voor de nabestaanden. De nabestaanden moeten het afscheid op een andere manier vorm geven dan gebruikelijk is.
Bestaande rituelen bieden hierin vaak weinig houvast. Het feit dat hun dierbare gekozen heeft voor het algemeen belang biedt vaak troost en een trots gevoel. Maar het feit dat er geen gedenkplek is blijft soms toch heel moeilijk.

Sinds enige tijd worden de stoffelijke resten van mensen die hun lichaam bij de afdeling Anatomie van het VU medisch centrum Amsterdam ter beschikking hebben gesteld gecremeerd op De Nieuwe Ooster, begraafplaats en crematorium van de gemeente Amsterdam.
Voor de asresten is een speciale plek op de begraafplaats gereserveerd waar nu ook het monument is geplaatst. VU medisch centrum en De Nieuwe Ooster vinden het belangrijk deze groep overledenen te eren en de nabestaanden een plek te bieden om te herdenken.
Het monument werd vormgegeven door beeldend kunstenaar Léon van Kuijk. De foto is gemaakt door Edwin Butter.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief