De klassieke urn op de schouw is niet meer van deze tijd. In sommige situaties wordt het zelfs als confronterend beschouwd. Daarnaast is een massaal geproduceerd as-object weer onpersoonlijk en relatief duur. Om alternatieven aan te reiken, heeft Van Luijn Natuursteen het initiatief genomen om samen met kunstenaars en ambachtslieden het gedenken na crematie vorm te geven.

As inbeeld bannerOngeveer 60 kunstenaars zullen eind deze maand in een bedrijfshal van de Tielse steenhouwerij diverse objecten ten tentoonstellen. De expositie draagt de toepasselijke titel ‘As in Beeld’ en is vanaf zaterdag 30 mei 2015 tot zaterdag 26 september 2015 te bezichtigen. Van maandag t/m zaterdag 10:00 – 16:00 (maand augustus op afspraak).

De Nederlandse wetgeving is heel tolerant met betrekking tot toepassingen voor as-bestemming. Kunstenaars, zoals beeldhouwers, landschapsarchitecten, schilders, edelsmeden en ontwerpers krijgen dus veel ruimte om persoonlijke, creatieve en bijzondere herinneringsbeelden of gedenkplekken te realiseren.

as in beeld tekening banner
Voor As in beeld zijn en worden uiteenlopende ideeën met diverse materialen uitgewerkt, zoals een vergankelijk as-monument, een as-tas (bewaar- of strooitas van leer), as-glazuur, een gedenkzuil, een ontwerp van een urnentuin en herinneringsdoosjes. Ook laat een aantal kunstenaars zich inspireren door de toenemende dierencrematies.

De dood blijft een emotioneel onderwerp. Maar mede door een laagdrempelige uitstraling, transparante presentatie en openstelling van vier maanden wordt de tentoonstelling As in Beeld toegankelijk voor iedereen. Een goede manier om de mogelijkheden te aanschouwen, want er kan, om een geliefde te gedenken, zoveel meer.

Het gemeenschappelijk doel van Van Luijn Natuursteen en de deelnemende kunstenaars is dan ook: laten zien dat het anders kan en mag.
Morsestraat 32
4004 JP Tiel

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief