Rusthof Amersfoort

Vanaf 11.00 uur tot 16.30 uur krijgen bezoekers de kans om een kijkje achter de schermen te nemen en te zien wat er op het gebied van afscheid nemen van een dierbare allemaal mogelijk is. Er is er een gevarieerd programma met onder andere rondleidingen, lezingen en activiteiten. Een van die activiteiten is de bezichtiging van de door EGM architecten ontworpen nieuwe rouwkamers, die 24 uur per dag voor nabestaanden beschikbaar zijn.

Rusthof Amersfoort ganggebied

Nieuwe rouwkamers
Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van afscheid nemen en herdenken. De trend van nu is maatwerk. Mensen willen de uitvaart van een dierbare geheel naar eigen wens invullen. Een voorbeeld hiervan zijn de zes 24-uurs rouwkamers in de vleugel aan de noordzijde van de patio. Hier kunnen nabestaanden dag en nacht terecht om afscheid te nemen. Materiaalgebruik, kleurgebruik daglicht en uitzicht en zorgen er onder andere voor dat de bezoeker niet het gevoel krijgt in een rouwcentrum te zijn.

Koffiekamer
Naast de nieuwe rouwkamers is ook de koffiekamer door EGM opnieuw ingericht en uitgebreid. De ruimte kan nu in tweeën gesplitst worden, zodat er als het nodig is twee groepen terecht kunnen. De ruimte kan ook gebruikt worden voor avondcondoleances vanuit de rouwkamers.

Programma
Tijdens het Open Huis vertellen medewerkers van Rusthof wat de mogelijkheden zijn op het gebied van afscheid nemen, worden er lezingen gegeven, zijn er rondleidingen en kinderactiviteiten. Er zijn foto’s te zien van de recente verbouwing en er is een presentatie over uitvaarten volgens de Antiliaanse en Islamitische traditie.

Week van de Begraafplaats
De Open Dag valt op de eerste dag van de Week van de Begraafplaats (30 mei – 7 juni). Veel begraafplaatsen in Nederland organiseren activiteiten met als thema ‘ik vergeet je niet’. Essenhof in Dordrecht is samen met Rusthof een van de begraafplaatsen en crematoria die hier aan meedoen.
  

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief