weverslo ideeendagOnderzoek wijst uit dat ruim 35% van de mensen die tot nu toe voor crematie kozen, hun keuze willen bijstellen als natuurbegraven in hun omgeving mogelijk is. Tegelijk zijn er nog veel vragen en is door het nieuwe en onbekende niet precies duidelijk wat we kunnen verwachten. Het is voor Natuurbegraafplaats Weverslo – in de Peel bij Heide tussen Deurne en Venray - aanleiding om op zondag 17 mei van 11. 00 tot 16.00 uur voor de derde keer een Ideeëndag te organiseren. Iedereen is daar welkom om zich te informeren over alles wat zich afspeelt rondom natuurbegraven. Een keur van dienstverleners die een bijdrage kunnen leveren aan een milieuverantwoorde natuurbegrafenis presenteren zich daar: uitvaartverzorgers, de leveranciers van kisten, urnen en lijkwades, ritueelbegeleiders, bloemist, cateraar, houtkunstenaars, de av producent en muzikanten. En er zijn rondleidingen en workshops.

Landelijke aandacht voor uniek karakter van Weverslo
Op Natuurbegraafplaats Weverslo is die toenemende belangstelling goed merkbaar. Dagelijks komen bezoekers zich oriënteren. De verzoeken om excursies en lezingen voor de meest uiteenlopende groepen vragen op dit moment veel tijd. Opvallend is dat het zeker niet alleen ouderengroepen zijn. Ook families in het kader van een familietreffen, ondernemersgroepen, serviceclubs en personeelsgroepen bijvoorbeeld weten de weg te vinden. Al die belangstellenden zijn benieuwd naar de gang van zaken op een natuurbegraafplaats. Zij willen bijvoorbeeld weten of je wel of niet in een kist begraven mag worden, of er gelegenheid is om ter plekke een afscheidsceremonie te houden, hoe de graven gemarkeerd worden in de natuur enz. . . . .


En als mijn tijd dan is gekomen . . .leg me dan te rusten onder een boom. Voor altijd. Bedenk - als je aan me denkt – dat ik me altijd verbonden heb gevoeld met jullie en met de natuur.


Zelfs de Belgische televisie was onlangs op Weverslo om een reportage te maken over de mogelijkheid en de betekenis van natuurbegraven. Het unieke karakter van Natuurbegraafplaats Weverslo wordt nog eens onderstreept door het feit dat Weverslo onlangs is opgenomen in een boek “over de groene zoden” . Daarin zijn wandelingen over 23 uiteenlopende begraafplaatsen uit heel Nederland beschreven: van de klassieke begraafplaats Orthen in ’s-Hertogenbosch de jonge begraafplaats in Zeewolde, de eeuwenoude Joodse begraafplaats Zeeburg in Amsterdam en natuurbegraafplaats Weverslo.. Elke geselecteerde begraafplaats krijgt aandacht door sfeerbeschrijvingen, prachtige kleurenfoto's en praktische informatie. Het boek is een gids voor mensen die geïnteresseerd. Tijdens de Ideeëndag kan iedereen zijn eigen wandeling maken en zich een beeld vormen van wat natuurbegraven op Weverslo inhoudt.

Bezoekadres Janslust 11 , 5812 AT Heide

Meer informatie:www.weverslo.nl

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief