Groene Zoden

In eigen land zijn begraafplaatsen veel minder bekend en geliefd. Soms komen we er alleen bij een uitvaart van een geliefde of bekende. Toch is het ook in Nederland de moeite waard eens op een ander moment een begraafplaats te bezoeken. Deze plekken hebben vaak een bijzondere landschapsarchitectuur, indrukwekkende monumenten en interessante flora. Er heerst een sfeer van sereniteit, waar bezoekers in alle rust kunnen gedenken en overdenken.

Logo met Datum week van de begraafplaats 2015Week van de Begraafplaats
Voor de tweede keer wordt ook in ons land de Week van de Begraafplaats gehouden. Het thema van het jaar 2015 is: ´Ik vergeet je niet´. Speciaal voor deze Week (30 mei tot en met 7 juni 2015) geeft Vereniging De Terebinth het boek Over de groene zoden uit, een bundeling van wandelingen over begraafplaatsen in Nederland. Een fris ogend boekje dat uitnodigt tot het maken van een wandeling over de verborgen parels van de funeraire cultuur in Nederland. Van de klassieke begraafplaats Orthen in ’s-Hertogenbosch tot de natuurbegraafplaats Weverslo en van de jonge begraafplaats in Zeewolde tot de eeuwenoude Joodse begraafplaats Zeeburg in Amsterdam. Elk verhaal met sfeerbeschrijvingen, prachtige kleurenfoto's en praktische informatie. Met verwijzingen naar routes op www.terebinth.nl en een lijst van monumentale begraafplaatsen.
Een aantal verhalen verscheen eerder in de serie ‘Wandelen over begraafplaatsen’ in het tijdschrift Terebinth. Verschillende auteurs maakten speciaal voor deze bundel een nieuwe wandeling. Schrijver en journalist John Jansen van Galen, een enthousiast wandelaar, tekende voor een inspirerend voorwoord.

L. Vermeulen en B. Hendriksen (red.)
Over de groene zoden. Wandelen over begraafplaatsen in Nederland ISBN 978-90-817644-1-4
128 blz., full colour, 14,9x21 cm (A5 liggend) Verkoopprijs € 10,95

Dit boek kunt u bestellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief