Tijdens de dodenherdenking in Loenen verzorgt minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert de openingstoespraak. Ook legt zij een krans bij het monument van ‘De Vallende Man’. Daarnaast brengen leerlingen van de Koninklijke Scholengemeenschap in Apeldoorn een eerbetoon aan enkele van de slachtoffers op het ereveld.

De herdenking is publiek toegankelijk en wordt bijgewoond door nabestaanden en belangstellenden.

Over Nationaal Ereveld Loenen
Het ereveld in Loenen is een nationale begraafplaats voor Nederlandse Oorlogsslachtoffers. Er liggen mannen, vrouwen, kinderen, militairen en burgers. Ze zijn omgekomen door oorlogshandelingen sinds mei 1940, in Nederland, voormalig Nederlands-Indië, de Nederlandse Antillen en Suriname, concentratiekampen, bij executies, als dwangarbeider of tijdens vredesmissies.


In Nederland hebben we ongeveer 180.000 mensen die door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd zijn als oorlogsslachtoffers. Dit zijn soms militairen maar vaak gewone mensen: mannen, vrouwen en kinderen die hun leven verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna, zoals in voormalig Nederlands-Indië, en ook Nederlandse militairen die tijdens vredesmissies om het leven zijn gekomen.

De Oorlogsgravenstichting wil de herinnering aan deze mensen levend houden. Dit doen wij door hun verhalen te verzamelen en door te vertellen en door het onderhouden van de 50.000 Nederlandse Oorlogsgraven overal in de wereld.
  

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief