Jacques en Wanda Beemsterboer vertellen hun persoonlijke verhaal op woensdag 8 oktober in Amstelveen, aanvang 19.30 uur.
Jacques en Wanda Beemsterboer zijn op woensdag 8 oktober 2014 te gast bij Yarden Uitvaartzorg/-winkel Amsterdam e.o. in Amstelveen. Tijdens een openhartige lezing beschrijven zij hoe er na de moord op hun 20-jarige dochter Nadine op 2 december 2006 een definitief einde leek te zijn gekomen aan het geluk van hun hele gezin. Zij vertellen hoe de uitgebreide aandacht voor de dood van Nadine enerzijds een belasting is geweest, maar dat deze erkenning van het verdriet anderzijds ook mogelijkheden heeft gecreëerd. Nu, na 7 jaar, kunnen zij zeggen dat de tijd inderdaad heelt en dat verdriet een plek krijgt. Hoe dat is gegaan, is een lang verhaal waarin Nadine, de aanloop naar de zaterdag 2 december, de bijzondere uitvaart en de publiciteit een rol hebben gespeeld.

Tijdens de lezing gaan Jacques en Wanda verder in op het overleven na de moord op je kind/zus en de rouwverwerking. Maar gaan zij ook in op al hetgeen wat er nadien tot stand is gekomen zoals het boek "Mam, ik bel je zo terug", het theaterstuk "Voor en Nadien", de Nadine Foundation en de plannen voor de nabije toekomst. Zo geven zij de toehoorders informatie over wat deze gebeurtenis met hun als gezin heeft gedaan en nog steeds doet en geven zij vanuit hun ervaring aan hoe je als deskundige of als betrokken buitenstaander (van buren tot hechte vrienden en familie) een dierbare nabestaande kan helpen in het rouwproces. Daarmee richten ze zich met hun lezing op een breed publiek van zowel professionals – zoals uitvaartverzorgers, zorgmedewerkers, ritueelbegeleiders en (rouw)deskundigen – als nabestaanden en andere belangstellenden.

Over de sprekers
Jacques en Wanda zijn de ouders van Nadine Beemsterboer, die op 20-jarige leeftijd met 36 messteken om het leven werd omgebracht door haar ex-vriend. Deze moord, gepleegd op 2 december 2006, heeft uiteindelijk de oprichting van de Nadine foundation tot gevolg gehad.

Datum en locatie
Deze activiteit wordt aangeboden door Yarden Vereniging samen met het Yarden Uitvaartzorg/-winkel Amsterdam e.o Amsterdam e.o. en vindt plaats op 8 oktober 2014 in deze vestiging van 19.30 tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via de website www.yarden.nl/aanmelden. De toegang is gratis. Bel voor nadere informatie: 088 927 3571.

Yarden
Yarden Uitvaartorganisatie doet méér dan alleen het verzekeren en verzorgen van uitvaarten. Wij ondersteunen en inspireren mensen bij het organiseren van een afscheid dat past bij de overledene en diens nabestaanden. Want wij weten uit ervaring dat een goede manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom geven wij ook voorlichting over tal van zaken die spelen rondom het levenseinde. Wij komen op verzoek bij mensen thuis om samen met hen de uitvaartwensen voor later te bespreken en (helpen) vast te leggen. Ook bieden wij een breed scala aan activiteiten, variërend van voorlichtingsbijeenkomsten en rondleidingen door crematoria tot theater- en filmvoorstellingen. Met deze activiteiten wil Yarden het nadenken over de dood en het afscheid stimuleren, zodat mensen goed voorbereid en doordacht afscheid kunnen nemen van het leven. Tot slot ondersteunen we nabestaanden bij de rouwverwerking. Zo organiseren wij thema- en herdenkingsbijeenkomsten en bieden wij nazorggesprekken aan.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief