Veiligheid, nieuwe technologische ontwikkelingen en de jaarlijkse toename van het aantal crematies – in aanwezigheid van de nabestaanden – in Nederland vereisen meer en meer specialistische kennis, van ovenisten maar ook van iedere medewerker die de oven bedient of aanwezig is bij de invoer. Met actuele en eigentijdse opleidingen zet Docendo al tien jaar de norm in de uitvaartbranche. Deze nieuwe en praktische training focust op de techniek van de oven, op de communicatie met nabestaanden en op het veiligheidsaspect tijdens de invoer in aanwezigheid van de familie. De opleiding is door Docendo ontwikkeld in opdracht van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC).


bedieningspaneel crematieoven
Veiligheid

"De techniek van de oven is in toenemende mate computergestuurd en dus lijkt het of alles vanzelf gaat. Toch kunnen er situaties ontstaan waarbij een ovenist en aanwezige medewerkers actief moeten kunnen handelen en optreden. Het materiaal waarvan de kist gemaakt is kan bijvoorbeeld vlam vatten tijdens de invoer," vertelt Jaap Blaak, voorzitter van de Landelijke Vereniging van Crematoria: "Steeds vaker wensen nabestaanden bij het invoerproces aanwezig te zijn. Ook dat stelt de medewerkers voor nieuwe uitdagingen. Bij onze leden ontstond de vraag om een goede opleiding. We zijn met verschillende partijen in gesprek gegaan en het bleek ons al snel dat Docendo de aangewezen partij was om aan die opleiding vorm te geven." Goede communicatieve vaardigheden en het veiligheidsaspect zijn de twee belangrijkste onderdelen van de training. Kennis rondom veiligheidsvoorschriften van de oven, vluchtroutes en persoonlijke beschermingsmiddelen worden tijdens deze training bij het crematorium zelf geoefend.

Crematorium Westerveld 1914100 jaar crematies
Honderd jaar geleden vond in Nederland de eerste crematie plaats in het Crematorium Westerveld in Velsen. In 2003 werden in Nederland voor het eerst meer overledenen gecremeerd dan begraven. Eind 2014 telt Nederland 80 crematoria en het aantal crematies neemt jaarlijks nog steeds toe. In 2013 is meer dan 60% van de overledenen gecremeerd (ruim 114.000 personen).

VTU Vakdag
Op 2 oktober is de eerste Vakdag van de Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche (VTU) in Gorinchem. Dit netwerkevenement voor de uitvaartbranche is een aanvulling op de vierjaarlijkse uitvaartvakbeurs. Op deze vakdag presenteert Docendo de nieuwe opleiding 'Maatwerk Veiligheidstraining voor Medewerkers Crematoria' op standnummer 176 – rechts van het VTU Meetingpoint.

Over Docendo
Docendo is onderdeel van de Zorg Diensten Groep (ZDG). ZDG is een professionele en innovatieve dienstverlener voor instanties die te maken hebben of kunnen krijgen met 'het levenseinde'. Docendo ontwikkelt en verzorgt opleidingen voor de uitvaartzorg en de postmortale zorg. ZDG kenmerkt zich als specialist met respect voor mensen en overledenen.
     

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief