Tijdens de expertmeeting ´Fundamenten van Ritueel: taal, ruimte, handelen + tijd´ spreken wetenschappers en beroepsexperts met elkaar over de vormgeving en kwaliteiten van eigentijds ritueel. De middag vindt plaats op donderdag 18 september op locatie Crematorium Tilburg. Ze wordt georganiseerd door de Funeraire Academie, het recent opgerichte landelijk platform waar uitvaartwereld en academisch onderzoek elkaar ontmoeten.

Boeiende sprekers
De bekende Nederlandse taalkundige Jan Renkema zal ingaan op de speciale functie van taal in een rituele context. Wat wordt bedoeld met ritueel taalgebruik? Uitvaartbegeleider en docent uitvaartzorg Jolien van der Kooij belicht hetzelfde thema vanuit haar ervaringspraktijk en geeft voorbeelden hoe taal mensen emotioneel raakt en verbindt. Maar hoe persoonlijk mag de professional zijn in teksten? Andere sprekers zijn architect Ralphf van Gendt over het ontwerpproces van een nieuw afscheidspaviljoen, religiewetenschapper Laura Cramwinckel, hoogleraar Ritual Studies Paul Post, rituelenbegeleidster Josephine de Bont en dichter en filosoof Esther Porcelijn. Samen staan zij garant voor een boeiend en afwisselend programma, met volop ruimte voor interactie.

Deelname
De expertmeeting is bedoeld voor onderzoekers, organisaties en praktijkexperts op het gebied van ritueel en uitvaart. De bijeenkomst begint om 13:15 uur en duurt tot 17:15 uur. De kosten voor deelname bedragen € 25,- . Voor aanmelding kunt u contact opnemen met Laura Cramwinckel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inschrijving is bijna voltekend.

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief