"Net als het jaar daarvoor werden de ontwikkelingen in het verslagjaar beïnvloed door de nog steeds aanhoudende financiële crisis", stelt Henry Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep'. "Wereldwijd bleven de markten onvoorspelbaar, overheden voerden ingrijpende bezuinigingen door en banken werden zeer terughoudend in het beschikbaar maken van kredieten aan het bedrijfsleven. Met eigen vestigingen in tien landen en activiteiten over de gehele wereld hebben die mondiale economische ontwikkelingen effect op alle activiteiten van onze Groep. We zijn daarom verheugd dat we desondanks mooie cijfers kunnen laten zien. Het laat niet alleen de natuurlijke kracht van onze Groep zien, maar ook met hoeveel inzet onze medewerkers hun werk verrichten."

Stijging aantal plechtigheden
In 2013 verzorgde 'de Facultatieve Groep' 15.322 plechtigheden, een stijging van ruim 6% ten opzichte van 2012. Keizer: "Net als in 2012 zagen we binnen onze crematoria in Duitsland ook in het verslagjaar een indrukwekkende groei. Inmiddels verzorgt Facultatieve Deutschland jaarlijks bijna 6.000 crematies. De verwachting is dat onze Groep in de komende jaren het Duitse marktaandeel verder zal kunnen vergroten."

Verenigde Staten en Canada
Facultatieve Technologies blijft zich, ondanks de verschillende uitdagingen als gevolg van de economische ontwikkelingen, positief ontwikkelen. Zo werden in 2013 opnieuw mooie successen geboekt op de markten van de Verenigde Staten en Canada. Keizer: "Wij constateren dat de combinatie van het ontwerpen en bouwen van de verschillende producten met het onderhoud daarvan voor cliënten steeds belangrijker wordt."

Versteviging groei in Frankrijk
Met de verzorging van meer dan 13.000 overledenen, ruim 100.000 thanatopraxie behandelingen en zo'n 16.000 vervoersbewegingen liet de afdeling Post Mortem Assistance van Hygeco International in 2013 een verdere versteviging van de groei in Frankrijk zien. Door Hygeco werd in het verslagjaar, samen met verschillende partners, tevens intensief gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de balsemvloeistof Safebalm. Doordat Safebalm géén formaldehyde bevat, levert deze vloeistof een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van medewerkers en de bescherming van het milieu.

Crematorium Westerveld 100 jaar
In het verslagjaar mocht de Koninklijke Facultatieve herdenken dat het eerste crematorium in Nederland 100 jaar geleden werd gebouwd. De bouw van dit Crematorium Westerveld door de Koninklijke Facultatieve betekent niet alleen het begin van cremeren in Nederland, maar was bovendien feitelijk het startpunt van wat vandaag 'de Facultatieve Groep' is. Bij dit bijzondere moment werd stilgestaan tijdens het Concerto in Memoriam, dat geheel in het teken van deze herdenking was geplaatst. Het concert werd bijgewoond door Minister-President Mark Rutte en de Burgemeester van Velsen. De eerste exemplaren van een speciaal herdenkingsboek met CD-opname werden bij die speciale gelegenheid aangeboden aan de premier en de burgemeester.

'De Facultatieve Groep'
De kernactiviteiten van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief: van automatisering tot internationaal rouwtransport, van uitgeven en thanatopraxie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is 'Eenheid in verscheidenheid'. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!

Download hier: Annual-Facultatieve_ 2013.pdf

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief