Wilt u automatisch een overzicht ontvangen met de laatste nieuwsberichten, agendavermeldingen etc. van de afgelopen week, abonneer u dan gratis:
aanmelding wekelijkse nieuwsbrief

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

Uitvaartnieuws-overzichten van de afgelopen tijd

Advertentie
uitvaartmedia_proefabonnement

 Vakblad Uitvaart mei 2014 Vakblad Uitvaart, Jaargang 30, nummer 5, mei 2014
In het blad de vaste rubrieken, waaronder Nieuws: Nardus protesteert tegen toetsing DNB. Voorbereidingen vakexamen van start. Nieuwe vergelijkingssite uitvaartondernemers. St.Augustinuskerk wordt Memorarium. Columns: Frank Mutter: Wrange aprilgrap. Niels Jens: Diamonds and pearls. Noviteiten o.a.: Levensgeschiedenis, Live muziek, Natuurkist, Urnhuisje, Muziek op maat. Daarnaast een aantal artikelen waaronder:
DELA en LOB oneens over onderzoek grafkosten
Uit onderzoek van uitvaartcoöperatie DELA blijkt dat de grafkosten van gemeentelijke begraafplaatsen in 2013 opnieuw met vier procent zijn gestegen. De steeds hogere kosten van begraven leidden tot Kamervragen aan minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk.
Koplopers introduceren GreenLeave
Zes uitvaartondernemers hebben Stichting GreenLeave opgericht om een zo duurzaam mogelijke uitvaart aan te bieden. Iedere uitvaartondernemer of leverancier die duurzame diensten of producten aanbiedt, kan zich aansluiten bij de stichting.

ledenblad terebinth mei 2014 Ledenblad Terebinth van mei 2014.
Het ledeblad is deze4 keer een special in kleur met extra pagina's over de Week van de Begraafplaats. Hoofredacteur Wim Cappers loopt een dagje mee op de van oorsprong katholieke begraafplaats Amsterdamse Buitenveldert: hoe ziet het er achter de schermen uit? In 'Perspectief voor de klassieke begraafplaats' laat hij zien dat ondanks donkere wolken de toekomst van begraafplaatsen zonnig kan zijn. Marie-Louise Meuris van De Nieuwe Ooster vertelt over Het stenen archief dat haar begraafplaats eigenlijk is.

yarden magazine mei 2014 Ledenblad Yarden magazine, mei 2014
Vaste rubrieken o.a.: Nieuws, Yarden Vereniging, Vraag het Yarden, Wist u dat, Yarden organiseert, Open dag Yarden.
In het blad verder een aantal artikelen waaronder: In het teken van 100 jaar cremeren in Nederland.
Het eerste jaar voorbij. Rob Mohlman: "Het is evenzeer een troost als onthutsend dat ik zonder Laura kan leven.
'Dag pa. Ik mis je'. John de Wolfs vader overleed in 1999. Hij mist hem nog iedere dag.
En verder: Bijzondere uitvaartwens. Koninklijk afscheid voor een man van de straat.

Concerto Haarlems Dagblad, 23 mei 2014. Westerveld stopt met Concerto in Memoriam
Westerveld stopt met het Concerto in Memoriam. De organisatie kan de veiligheid van bezoekers niet langer garanderen. Sinds 1994 organiseert Crematorium en Begraafplaats Westerveld ieder jaar in juni 'Concerto in Memoriam', om collectief dierbaren te herdenken met muziek in de vrije natuur. Om zo te helpen bij rouwverwerking.
,,Er is besloten om met ingang van dit jaar geen Concerto in Memoriam meer te organiseren. Dat was een moeilijke beslissing voor ons en onze medewerkers. Het belangrijkste is de verantwoordelijkheid die wij voelen voor de veiligheid van de bezoekers'', aldus Carla Bosua, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld. ,,Door het enorme aantal mensen dat het Concerto in Memoriam bezoekt, in 2013 zo'n zesduizend, wordt de veiligheid van de bezoekers een steeds belangrijker punt... Naar het originele artikel...

onbekend kind gennep de Gelderlander 22 mei 2014. Graf onbekend kind geopend in Gennep
Een graf op de begraafplaats aan de Kampweg in Gennep is donderdag in opdracht van de politie geopend. Het graf is van een in 1982 overleden kind waarvan de identiteit nooit is vastgesteld. Sinds enkele jaren is een speciaal opsporingsteam bezig met het aanleggen van een databank van vermiste personen... Naar het originele artikel..

Buitenveldert Dichtbij, 21 mei 2014. Week van de begraafplaats in Buitenveldert
Voor het eerst in Nederland "Week van de begraafplaats" van zaterdag 31 mei t/m zondag 8 juni 2014. Ook R.K. Begraafplaats Buitenveldert doet hier aan mee. Wat is de Week van de Begraafplaats? De Week van de Begraafplaats is oorspronkelijk een initiatief van de ASCE, de Association of Significant Cemeteries in Europe (www.significantcemeteries.org ). Bij deze organisatie zijn op dit moment 179 begraafplaatsen uit 22 landen aangesloten. De Week wordt in 2014 voor de twaalfde maal georganiseerd en voor het eerst zal ook Nederland meedoen.... Naar het originele artikel...

Essenhof Dordrecht.net, 21 mei 2014. Activiteiten Essenhof tijdens landelijke week van de Begraafplaats
Tijdens de Landelijke Week van de Begraafplaats, van 31 mei tot en met 8 juni, organiseert de Essenhof diverse activiteiten. Zo is er een rondwandeling langs bijzondere locaties op de begraafplaats, neemt auteur en actrice Marjan Berk luisteraars mee naar 'haar begraafplaatsgevoel' en is de monumentale Thuredrith Aula open voor bezichtiging...Op dinsdagavond 3 juni vertelt auteur en actrice Marjan Berk over haar eigen belevenissen en herinneringen rond begraafplaatsen.... Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan Marjan Berk. Ook signeert zij haar boeken. Boekhandel Vos & van der Leer is aanwezig met een boekentafel. Reserveer tijdig via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Parool, 21 mei 2014. Koperdieven struinen begraafplaatsen in Amsterdam af
Koperdieven, die eerder vooral langs het spoor hun slag sloegen, hebben hun werkterrein grotendeels verlegd. Maar liefst vier begraafplaatsen in Amsterdam hebben te lijden onder koperdiefstal. Grof geweld wordt daarbij niet geschuwd, hebben ze vooral op De Nieuwe Ooster gemerkt. Koperdieven maakten de afgelopen maand op het gedenkpark in de Watergraafsmeer zo'n vijftien rozenbollen buit - kogelronde, bronzen bloemenvazen ter grootte van een basketbal... Naar het originele artikel..

Eindhovens Dagblad, 21 mei 2014. Alom Maria in twee kerkhoven
In Maria-bedevaartsoord Handel zou je kunnen verwachten dat op grafzerken op de twee kerkhoven verwijzingen staan naar de Moeder Gods. Maar dat is niet zo en dat is wel te begrijpen. Maria is daar in zekere zin al alom aanwezig, want de kerkhoven liggen namelijk in het processiepark van de oudste Maria-bedevaartplaats van Noord-Brabant. Het park, met de bekende grote bronzen kruiswegstaties, is ontelbaar vaak beschreven en gefotografeerd. De twee begraafplaatsen niet. Toch hebben die ook hun interessante verhaal.........

 


AT5, 19 mei 2014. Bronzen vazen gestolen van graven op Nieuwe Ooster
Op begraafplaats de Nieuwe Ooster zijn de afgelopen weken zeker vijftien bronzen vazen van graven gestolen. De begraafplaats heeft de bewaking aangescherpt en ook de openstelling op de woensdagavond is voorlopig opgeschort. 'Maar hoe kan je een terrein van 33 hectare goed bewaken?', vraagt directeur Marie-Louise Meuris van de begraafplaats zich af. 'Er liggen hier 28.000 graven, ik kan moeilijk een camera op elk graf zetten... Naar het originele artikel...

wubbo ockels Leeuwarder Courant, 19 mei 2014. De laatste brief van Wubbo Ockels
Voor zijn overlijden schreef Wubbo Ockels nog één keer op wat hij de wereld wilde vertellen. Zelfs in zijn laatste dagen maakte hij zich druk om de toekomst van de planeet. 'We zijn allemaal astronauten van het Ruimteschip Aarde.' In deze brief de tien geboden van het geloof in de mensheid:
1. De mensheid is onscheidbaar
2. Het doel van de mensheid is overleven
3. De mensheid heeft de aarde en natuur nodig
4. Ons doel is om de mensheid te ondersteunen, en daarmee de aarde en natuur
5. We moeten iedereen respecteren die voor dat doel strijdt
6. Iedereen is verbonden met iedereen via de mensheid
7. Iedereen is verbonden met de natuur en de aarde
8. We zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde
9. Wie geen respect heeft voor anderen, heeft geen respect voor de mensheid
10. Mensheid, natuur en aarde zijn onscheidbaar
Wubbo Ockels.

Uitvaart DUIC, 19 mei 2014. Ophef om uitvaart theatervoorstelling in Sint Willibrordkerk
Theatervoorstelling 'De Uitvaart' werd in de kerk opgevoerd maar zou volgens St. Willibrord Apostolaat ongepast zijn. Het kerkbestuur heeft besloten dat er voorlopig geen erediensten meer gehouden zullen worden. In de voorstelling worden begrafenissen tot in detail nagespeeld, een gefingeerde kerkdienst incluis. In een verklaring zegt de stichting die de werkelijke vieringen verzorgt, dat de stuk van theatermaker.. Naar het originele artikel...

nvve logo NVVE, 18 mei 2014. Sterke toename aanvraag niet-reanimerenpenningen
Sinds de introductie van de rechtsgeldige niet-reanimerenpenning door de NVVE in 2007 hebben bijna 20.000 mensen de penning aangevraagd. Waren dit er in de eerste jaren nog 1200 tot 1500 per jaar, nu zijn dit er gemiddeld 5000 per jaar. In Nederland krijgen jaarlijks vijftien- tot zestienduizend mensen een hartstilstand.... Naar het originele artikel....

LC.nl, 17 mei 2014. Op zoek naar ruimte op begraafplaats Wolvega
De gemeente Weststellingwerf is op zoek naar ruimte voor honderden nieuwe graven op de algemene begraafplaats aan de Steenwijkerweg. Ze trekt 20.000 euro uit voor een onderzoek dat moet uitwijzen of de sloot die de dodenakker in tweeën verdeelt kan worden gedempt.... Naar het originele artikel......

de Gelderlander, 17 mei 2014. Ruimte voor nieuwe graven op begraafplaats Malden
De algemene begraafplaats in Malden wordt uitgebreid. In 1e instantie komt er ruimte voor 27 extra graven. De beoogde plek hiervoor is het 'parkachtige gedeelte' van de begraafplaats en een stukje bos. Na deze uitbreiding komt er mogelijk ruimte bij voor nog eens 73 graven. De gemeente Heumen rekent op een vraag naar 100 extra graven op het Maldense kerkhof in de komende 10 jaar. Naar het originele artikel..

Nieuws.nl, 16 mei 2014. Grafschennis Barendrecht na anderhalf jaar opgelost
De politie heeft na anderhalf jaar een man aangehouden voor het aanrichten van een ravage op een begraafplaats in Barendrecht. De 28-jarige verdachte uit Spijkenisse heeft volgens de politie 36 grafstenen en een aantal monumenten op de begraafplaats aan de Scheldestraat vernield... Naar het originele artikel...

Gorcumse Courant, 16 mei 2014. Plan voor uitbreiding begraafplaats De Haarhof in voorbereiding
Het college van B en W laat onderzoeken, hoe begraafplaats De Haarhof kan worden uitgebreid in combinatie met de realisatie van een crematorium op de locatie Haarweg 1. Daarvoor wordt 50.000 euro uitgetrokken. De uitbreiding van de begraafplaats De Haarhof met vooralsnog twee kwadranten in zuidelijke richting wordt onderzocht en de resultaten hiervan worden zo spoedig mogelijk uitgewerkt in een definitief plan. Het college wil met een 'marktconsultatie'... Naar het originele artikel...

grafkelders Goudse post, 16 mei 2014. Bijzondere grafkelders in kerk
De Lange van Wijngaarden, Van Swieten en Vossenburgh. Uit de grafregistratie van de Sint Janskerk was al bekend dat deze notabelen hun laatste rustplaats in een grafkelder in het koor van de Sint Jan hadden gevonden. Maar dat de grafkelders zo dicht aan de oppervlakte lagen, heeft menigeen verrast. Deze week is het archeologisch onderzoek dan ook vervroegd gestart...."Nadat de betonnen vloer uit het koor was gehaald, hadden we verwacht dat de grafkelders veel dieper lagen,".. Naar het originele artikel...


De artikelen zijn niet afkomstig van de Uitvaart Internet Dienst redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.
Als er bij het bericht geen link staat, dan is de publicatie niet (voorzover wij weten) op het internet aanwezig. U kunt het artikel natuurlijk wel altijd opvragen bij desbetreffende krant, tijdschrift etc.