Op 14 mei vindt een algemene herdenking plaats, waarbij ook stil gestaan wordt bij het bombardement op Rotterdam, 14 mei 1940. Van overledenen worden de namen opgelezen en kan door nabestaanden een kaars worden aangestoken. Iedereen die iemand op deze manier wil herdenken, kan zich hiervoor opgeven (telefoon 010 480 33 44 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Na afloop van de ceremonie is buiten bij het "14 mei monument" een defilé, waarna meegebrachte bloemen door bezoekers bij het monument gelegd kunnen worden. Ontvangst in het crematorium is vanaf 19.00 uur.

Traditie
Locatiemanager Rob Benningen: "Voor Rotterdam heeft 14 mei bijzondere betekenis. Die datum herdenken we dat het centrum van Rotterdam werd gebombardeerd en veel mensen de dood vonden. Maar 14 mei staat ook symbool voor de veerkracht en het doorzettingsvermogen van deze stad en onderstreept de verbondenheid van de Rotterdammers onderling. Tijdens de herdenking op 14 mei komen bezoekers die slachtoffers van het bombardement willen herdenken en/of dierbaren die ze recent zijn verloren. Het is een herdenking waarvoor iedereen die komt, zijn eigen reden heeft en dat maakt deze bijeenkomst juist heel bijzonder. Crematorium Rotterdam is recentelijk ingrijpend verbouwd en voldoet in alle opzichten aan de eisen van deze tijd waardoor wij herdenkingen van deze omvang probleemloos kunnen organiseren."

Carrie Jansen
Carrie Jansen kwam op haar 22e in Rotterdam wonen en verwierf bekendheid door verschillende boeken die onder de naam "Carrie" verschenen. Daarnaast werkte ze mee aan tal van radio- en tv-programma's. Carrie Jansen heeft een veelzijdige carrière, die gekenmerkt wordt door de aandacht voor minderheden, waaronder dak- en thuislozen. In 2009 studeerde zij af als meester in de rechten en sinds 2010 heeft ze haar eigen advocatenpraktijk in Rotterdam.

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief