De bijeenkomst wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan de gevallenen bij de Slag om Ypenburg en gefusilleerden bij spoorwegovergang 't Haantje. Wieteke van Dort zal tijdens de herdenking zingen en een stukje voordragen.

Op de begraafplaats Oud Rijswijk staat een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Slag om Ypenburg en gefusilleerden bij spoorwegovergang 't Haantje.
Locatiemanager Jans Springer: "We hebben besloten de jaarlijkse herdenking op Begraafplaats Oud Rijswijk opnieuw te organiseren. We beseffen dat het aantal nabestaanden van de Tweede Wereldoorlog niet heel groot meer is, maar dat is geen reden niet stil te staan bij wat er destijds is gebeurd. Herdenken is juist voor de generaties die de oorlog niet hebben meegemaakt een boodschap dat zoiets nooit meer mag gebeuren. Maar ook voor mensen die recentelijk iemand hebben verloren, is deze avond een mooie gelegenheid om een dierbare te herdenken en ook zij zijn daarom van harte welkom."

Belangstellenden zijn op 4 mei vanaf 15.30 uur welkom op de Begraafplaats Oud Rijswijk. Om 15.55 uur zal de kranslegging plaatsvinden, gevolgd door de Last Post en twee minuten stilte. Na afloop is er gelegenheid iets te drinken in de koffiekamer op de begraafplaats.

In 2015 bestaat Begraafplaats Oud Rijswijk 100 jaar. De begraafplaats is een ontwerp van tuinarchitect Leonard Springer (1855-1940), die onder meer ook het Oosterpark (Amsterdam) en de Haarlemmerhout (Haarlem) ontwierp.

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief